Besparen op online Entertainment abonnementen als Netflix, Steam & Spotify

Tegenwoordig hebben we allemaal wel een abonnement op Netflix, Videoland of Spotify. Je hoort er tegenwoordig eigenlijk niet meer bij als je géén abonnement op één van deze streamingsdiensten hebt. Maar: een abonnement bij Netflix kost je al gauw tussen de 8 en 14 euro per maand. Wil je een serie op Videoland bekijken, dan komen de kosten van deze dienst hier ook nog bovenop.

Free trial

Om je kennis te laten maken met een streamingsdienst op een laagdrempelige manier, bieden veel streamingsdiensten een free trial aan. Net zoals in een live casino, waar je soms 3 rondes, 100 spins, of een no deposit bonus krijgt. Zo kun je nieuwe dingen ontdekken, zonder dat het je (veel) geld kost. Spotify biedt je bijvoorbeeld drie maanden dienst aan, voor 0,99 cent. Het idee is natuurlijk dat je na 3 maanden zo gewend bent aan het gemak van de dienst, dat je erna niet meer zonder wilt en/of kunt. Netflix en Videoland trekken nieuwe gebruikers aan door een gratis proefmaand aan te bieden. Let er wel op dat je abonnement naar de proefmaand automatisch doorloopt als je deze niet annuleert.

Sharing is caring

In principe is Netflix of Videoland niet bedoeld om met veel mensen te delen. Toch wordt het wel veel gedaan. Omdat je met Netflix Premium op 4 schermen tegelijk kunt kijken, kun je je account met minimaal 4 mensen delen. Hoe vaak kijk je nou echt, allemaal los van elkaar, tegelijk? Verdeel je de kosten, dan kost Netflix/Videoland je maar een paar euro per maand. Let wel: hiervoor is Netflix in principe niet bedoeld, en dit support Netflix ook niet. Op een platform als Spotify zijn er wel meer mogelijkheden die je tegemoet komen.Videoland lijkt hier iets minder streng in te zijn. Zo zegt de dienst “Videoland biedt met profielen de mogelijkheid om met maximaal vijf personen gebruik te maken van één Videoland account”. Doe je dat op die manier en verdeel je het met vijf personen, dan kost een abonnement je nog geen twee euro per maand.

Spotify doet dit op een andere manier. Die biedt ook een sharing mogelijkheid aan, maar alleen voor families. “Tot 6 accounts. Voor slechts 14,99,- per maand”. Ook dan ben je veel voordeliger uit dan één Spotify abonnement voor een tientje af te sluiten. Spotify is echter wel een stuk strenger dan eerder genoemde diensten, en heeft wel als regel dat alle personen die van Spotify Family gebruik willen maken op hetzelfde adres moeten wonen.

Steam

Steam is een populaire site voor de distributie van online spellen. Ook hier kun je makkelijk op besparen. De makkelijkste optie is om te kiezen voor spellen die je gratis kunt spelen. Maar is er echt een spel wat je graag wilt spelen, probeer dan je geduld even te bewaren en te wachten tot een koopjesperiode. Steam organiseert deze het hele jaar door, en geeft jou de mogelijkheid je favoriete spellen op een voordelige manier te kunnen bemachtigen. Wil je graag een game spelen waar veel verschillende versies van zijn? Kijk dan op bundelsites, deze bieden namelijk bundels aan van een bepaalde game voor een relatief veel goedkopere prijs.