Goedkoopste tabak in Nederland

Goedkoopste tabak in Nederland

Roken is bijna onbetaalbaar geworden. Als je kijkt naar wat je vroeger betaalde voor een pakje sigaretten of shag, dan schrik je je een ongeluk als je kijkt naar wat je nu betaalt. Des te belangrijker is het om overzicht te hebben van de verschillen tussen prijs in tabak binnen Nederland, maar ook om te weten hoe je zo goedkoop mogelijk gebruik kunt blijven maken van tabak. Veel rokers zullen benieuwd zijn naar de vraag wat de goedkoopste tabak in Nederland is. In dit artikel vertellen we je wat de goedkoopste tabak is, maar ook hoe je op andere manier zo min mogelijk geld kwijt bent aan roken.

De goedkoopste tabak

Je kunt een promotiecode zoeken en daarmee besparen, maar met de huidige prijzen is dat een druppel op een gloeiende plaat als het om geld besparen op tabak gaat. Als je puur kijkt naar de prijs, dan is het meestal het goedkoopst om naar een van de prijsvechters zoals Aldi of Lidl te gaan en shag te kopen. Dat is de goedkoopste reguliere vorm van het verkrijgen van tabak. We komen dan meteen op het punt van shag of sigaretten, want het roken van shag is nu eenmaal goedkoper dan het roken van sigaretten. Toch is het ook een kwestie van smaak. Het begint dus bij bepalen in hoeverre jij smaak belangrijk vindt ten opzichte van de prijs die je betaalt. Als je daar een tussenweg in hebt gevonden kun je op zoek naar een plek waar tabak relatief het goedkoopst is.

Zelf tabak kweken

Jawel, dat kan echt. Op het internet is genoeg informatie te vinden over het zelf kweken van tabak. Heb je er misschien ook nog een hobby bij. Enige jammere is echter dat het klimaat in Nederland niet optimaal is voor tabak. Je zou het echter uit kunnen proberen. Misschien levert het je een zeer goedkope bron van tabak op.

Bestellen via internet

Dan is er nog de optie om sigaretten te bestellen via het internet. Er zijn verschillende websites die voor hele scherpe prijzen sigaretten aanbieden. Dat klinkt fantastisch, want je kunt vanachter je pc een bestelling de deur uit doen en binnen een paar dagen heb je sloffen sigaretten in huis voor hele lage prijzen. De sigaretten worden dan vooral uit Oost-Europa gehaald waar ze zeer weinig kosten. Maar het is heel goed om te weten dat dit niet legaal is. De douane geeft aan dat je een flinke boete krijgt als je betrapt wordt. Je mag alleen sigaretten opsturen als het om een cadeautje gaat en alleen incidenteel en in bepaalde hoeveelheden.

Op reis gaan om tabak te halen

Wat dan weer wel mag is zelf de tabak gaan halen in het buitenland. Je zou bijvoorbeeld naar Luxemburg kunnen reizen waar sigaretten per pakje gemiddeld 1,75 euro goedkoper zijn. Binnen de EU mag je volgens de wet vier sloffen per persoon meenemen, waardoor je per persoon dus bijna 70 euro bespaart. Alleen jammer dat je daar dan nog wel de benzinekosten van af moet trekken.

Shag roken, tabak kopen bij een prijsvechter, een reisje maken en het zelf inslaan in het buitenland of iemand vragen uit het buitenland tabak mee te nemen lijken de enige manieren die echt goedkoper zijn.