Gratis online games spelen – de mogelijkheden

Gaming is ontzettend populair de laatste jaren en niet meer na te denken uit de entertainmentwereld. Niet alleen kun je het in je eentje doen, maa rook met mensen van over de hele wereld (online), en je kunt ook een avondje gamen met vrienden. Goed, gamen is ontzettend leuk, maar kan ook ontzettend veel geld kosten. Daarom zijn online gratis games een uitkomst: zo kun je jezelf uren vermaken zonder dat het je bakken met geld kost. Hoe vind je de juiste sites, die je leuke games bieden én gratis zijn? Dat vertellen we je in dit artikel.

Online spelletjes sites

Online zijn er tientallen sites te vinden die enkel gratis spellen aanbieden. Kleine opsomming: spelletjes.nl, elkspel.nl, funnygames.nl en 1001spelletjes.nl kosten je geen geld maar bieden wel legio spellen aan.  Een goede oplossing dus.

Populaire games

Een tijdje geleden kwam Fortnite op de markt, een spel waarin je ergens op een kaart gedropt wordt, en je tegen 99 anderen speelt en probeert om de rest uit te schakelen en als enige over te blijven. Het spel werd al vrij snel een hype en werd gespeeld door grote en minder grote gamefanaten. Het spel kost geen geld op de iPhone, computer én Playstation, maar is compleet gratis. Wel kun je geld besteden aan het kopen van extra wapens of coole danspasjes (Fortnite spelers zullen dit begrijpen).

Op de playstation store krijg je elke maand een keuze tussen vier of vijf gratis spellen die je kunt downloaden, die kun je een maand lang gratis proberen, en zul je daarna moeten kopen. Zo kun je dus wel een maand lang games spelen zonder date ze geld kosten.

Denk creatief

‘Gamen’ hoeft natuurlijk niet altijd het standaard gamen te zijn. Een voetbalpoule bij het WK is zo gemaakt en kost je helemaal niets, goed, de inzet dan. Maar je kunt ook overleggen om niks in te zetten, of een paar euro, dat is helemaal aan jou. Het WK is nu al een tijdje afgelopen, maar een sportweddenschap leggen is altijd populair. Of het nou gaat om paardenraces of de Tour de France, er valt hier veel geld te verdienen (en te verliezen) maar dat heb je helemaal zelf in de hand. Dat kan nu ook allemaal gratis online.