/

Hoe belangrijk is goede isolering om te besparen?

Als bespaargoeroes zijn we altijd op zoek naar manieren hoe wij kunnen besparen op onze maandelijkse kosten. Dit keer stuitten wij op isolering, hoe belangrijk is dit om te besparen? Hoe beter jij je huis isoleert, hoe minder warmte er verloren gaat. Een goede isolering komt niet alleen ten goede van het warmtebehoud, ook draagt het een steentje bij aan je besparingen, het milieu en zelfs je gezondheid! Hoe isoleer je je huis nou optimaal en wat levert het op?

Besparen maar

Wat is nou fijner dan besparen op je maandelijkse kosten? Aangezien het rentenieren op een spaarrekening tegenwoordig bijna niets meer oplevert is het zoeken naar andere opties. Kies je ervoor om zonnepanelen aan te schaffen die 1,5% op jaarbasis opleveren? Wij hebben een betere bespaartip! Het isoleren van je woning levert omgerekend 10% rente(!) op jaarbasis op. Kortom: niets houdt je tegen om een deel van je spaargeld te investeren in het isoleren van je huis!

Hoe doe je dat?

Er zijn verschillende niveaus hoe jij je huis kunt isoleren, hier zitten natuurlijk verschillende prijzen aan verbonden. Het isoleren van spouwmuren is de duurste manier van isoleren (€2000,- voor een hoekwoning) maar levert ook het meeste op. Spouwmuurisolatie bespaart namelijk zo’n €550,- per jaar op je energierekening. Het isoleren van cv-leidingen is ook een goede optie om te isoleren.

Onze favoriet? Tochtstrips! Het plaatsen van tochtstrips onder jouw naden en kieren als deuren, ramen en brievenbus is een relatief kleine investering. Toch zorgt het voor een enorme isolatie wat leidt tot een besparing op je energierekening waar je u tegen zegt!

Geheime tip

Wil jij de warmte in je huis optimaal benutten en vasthouden? Dan is het van belang dat je plissé gordijnen kiest. Dankzij de unieke honingraatstructuur hebben deze gordijnen  een isolerend effect. Ga je voor het complete pakket? Kies er dan voor om de plissé gordijnen voor driedubbelglas te hangen. Het plaatsen van driedubbelglas, ook wel HR++ glas, in je hele woning kost gemiddeld €3.500. Het levert ten opzichte van enkel glas gemiddeld €350 per jaar op. Een investering wat zich dus in 10 jaar heeft terugbetaald!