Alle Keurmerken van online webwinkels en shops

Keurmerken van online winkels

Keurmerken

Een keurmerk is een zichtbaar kwaliteitsoordeel over een product of dienst, afkomstig van een betrouwbare bron. Het voordeel van het kopen bij een winkel met een keurmerk is voor u dat u enige zekerheid hebt over het kwaliteitsniveau. Wanneer een online winkel een keurmerk heeft dan zult u het vignet op de website van de winkel tegenkomen. Eventueel kunt u bij twijfel vervolgens doorklikken naar de website van het keurmerk om te controleren of de betreffende winkel daar ook echt vermeld wordt.

Er is op het internet een aantal keurmerken die u regelmatig kunt tegenkomen. We bespreken hieronder de belangrijkste:


Thuiswinkel Waarborg
Veel winkels die op Top Tien Winkels worden vermeld zijn aangesloten bij de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie. Deze winkels herkent u aan het Thuiswinkel Waarborg vignet. Dat betekent dat u als consument koopt bij betrouwbare winkels, die zich aan de wet- en regelgeving en gedragsregels moeten houden. Mocht u ontevreden zijn over een bepaalde transactie of het leveren van een product dan kunt u een beroep doen op een onafhankelijke geschillencommissie.

Vignet: keurmerken

Meer informatie: website Thuiswinkel


Qshops
Qshops.org is een onafhankelijke organisatie die bedrijven die op afstand verkopen, controleert, certificeert en blijft controleren. Consumenten kunnen hierdoor betrouwbaar en veilig kopen bij de aangesloten bedrijven. Zij zijn te herkennen aan het keurmerk dat op de betreffende site word gevoerd. Alle bij Qhops.org aangesloten bedrijven committeren zich inhoudelijk aan voorwaarden en volgen de gedragscode.

Vignet: keurmerken

Meer informatie: website Qshops


Thuiswinkel Keurmerk
Steeds vaker worden producten op afstand afgenomen. Bij een ‘overeenkomst op afstand’ is er geen fysiek contact tussen u als consument en de betreffende ondernemer. Door deze afwijkende omstandigheden gelden er aanvullende regels. Bedrijven die aangesloten zijn bij het Thuiswinkel Keurmerk voldoen aan deze wet- en regelgeving.

Het Thuiswinkel Keurmerk kan tevens voor u uitzoeken of een thuiswinkel al dan niet volgens de wet handelt of een onrechtmatige daad heeft begaan. 

Vignet: keurmerken

Meer informatie: website Thuiswinkel Keurmerk

mkbOK
Het mkbOK keurmerk is een initiatief van Stichting MKB en Internet. mkbOK staat voor ‘Weten met wie U zakendoet’ en is bestemd voor zowel consument als bedrijf. Onder het MKB wordt verstaan: winkels en bedrijven in Nederland, met maximaal 250 werknemers. Het keurmerk heeft tot doel: het vertrouwen in het kopen en het zakendoen via het Internet te vergroten. mkbOK stimuleert het kopen bij en het zakendoen met MKB winkels en bedrijven in Nederland.

Vignet: 


Meer informatie: website mkbOK


VeriSign Secure Site
Dit is een keurmerk voor de authenticiteit van websites en de beveiliging van gegevensverkeer. Het is eigendom van en uitgegeven door VeriSign.

Vignet: keurmerken

Meer Informatie: website VerisignWebTrust

Dit is een keurmerk voor websites die 
betrouwbaar zijn (juiste informatie geven, beloftes nakomen), zorgvuldig omgaan met de gegevens van hun bezoekers, en werken met veilige betalingsmethoden. Beheer gebeurt door de American Institute of Certified Public Accountants; keuringen en controles worden uitgevoerd door een daartoe aangewezen accountant.Vignet: 

Meer informatie: website Webstrust


ANVR
Een aantal reiswinkels op internet voert het ANVR keurmerk. Alle, bij het ANVR aangesloten, reisbureaus en reisorganisatoren zijn vanwege hun ANVR lidmaatschap verplicht aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.

Vignet: 

Meer informatie: website ANVR


SGR
Ook dit is een keurmerk van de reisbranche. Het SGR keurmerk houdt in dat u recht heeft op teruggaaf van de betaalde reissom wanneer sprake is van faillissement van een bij SGR aangesloten reisonderneming.

Vignet: 

Meer informatie: website SGR


Stichting Calamiteitenfonds reizen

Het Stichting Calamiteitenfonds keurmerk houdt in dat u recht heeft op teruggaaf van (een deel van) de betaalde reissom en/of op vergoeding van noodzakelijke meerkosten wanneer sprake is van een uitkeringsvatbare situatie als gevolg van een calamiteit.

Vignet: 

Meer informatie: website Calamiteitenfonds


Consumentenbond-logo’s
Officieel zijn deze logo’s geen keurmerk en zijn ze in principe alleen te vinden in de Consumentengids (uitgave van Consumentenbond). Deze logo’s worden echter veel geciteerd in advertenties van aanbieders van producten/diensten.
Beste Koop: logo voor producten/diensten die een goede kwaliteit voor een redelijke prijs bieden
Voordelige keus: logo voor producten/diensten die kwalitatief minder, maar goedkoper zijn (dan de Beste koop)

Meer informatie: website Consumentenbond Meer informatie over keurmerken vindt u op: Keurmerk.nl