/

3 gratis programma’s om een indrukwekkend cv te maken

Een CV, of curriculum vitae, is meer dan een lijst van feiten, datums en professionele ervaringen. Recruiters gebruiken het om een eerste inschatting te maken of jij geschikt bent voor de vacature en het bedrijf. Het is bijna als een toegangsbewijs. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw CV opvalt en dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Hier zijn 3 hulpmiddelen om een indrukwekkend CV te maken. Door gebruik te maken van deze gratis tools kun je geld besparen op je betaalde cv programma’s. Na het lezen van dit blog kun je aan de slag met bijvoorbeeld cv.nl opzeggen

Cv template in Canva

Canva biedt een breed scala aan sjablonen, ook wel thema’s genoemd, waaruit je gemakkelijk kunt kiezen. Er zijn veel verschillende soorten patronen, kleuren, vormen en stijlen beschikbaar voor iedereen. Hierdoor kun je jouw cv precies afstemmen op jouw persoonlijkheid en op de droombaan die je nastreeft. Of je nu in een grafische of kunstzinnige sector werkt, Canva heeft kleurrijke en specifieke stijlen voor elk cv. Er zijn ook strakke, professionele cv’s beschikbaar als dat nodig is.

Het maken van een cv met Canva is eenvoudig. De cv-sjablonen zijn beschikbaar op de website, je hoeft alleen een te kiezen die het beste bij jou en de baan waarop je solliciteert past. De sjablonen zijn gemakkelijk te downloaden en in te vullen. Je kunt zoveel cv’s en motivatiebrieven maken als je wilt en Canva heeft hiervoor een aparte map waar je alles gemakkelijk kunt opslaan en bekijken.

CV-sjabloon in Word

Je zou het misschien niet verwachten, maar Word biedt ook een grote selectie aantrekkelijke en visueel aantrekkelijke sjablonen. Hoewel veel sjablonen op elkaar lijken, is er zeker een die bij jou past. Om een sjabloon te gebruiken, open je een nieuw Word-document en zoek je naar specifieke sjablonen. Voer “CV” of “resume” in de zoekbalk in en Word biedt een selectie van sjablonen waaruit je kunt kiezen wat het beste bij jou en de functie die je wilt past.

Een cv-sjabloon is een voorgeformatteerd Word-document dat je alleen hoeft in te vullen met je eigen informatie. Het bevat kant-en-klare stijlen, opmaak, layout, marges, regelafstanden en kleuren. Dit wordt ook wel een cv-template genoemd en kan je vinden in programma’s zoals Microsoft Word. Het voordeel van zo’n sjabloon is dat de opmaak al gedaan is, je hoeft alleen maar je eigen informatie toe te voegen. Word biedt niet alleen sjablonen voor cv’s, maar ook voor brieven, folders, rapporten, kalenders, posters en nieuwsbrieven.

Cv in Google Docs

Google Docs is het gratis broertje van van Word. Het blijkt dat je hier ook eenvoudige en goede cvs mee kunt maken. Een groot voordeel van het maken van een cv in Google Docs is dat de online tool je werk automatisch opslaat. Als je klaar bent met het invullen van je cv, kun je het downloaden als Word of PDF-bestand. Na het opslaan kun je gelijk beginnen met solliciteren. 

Op de startpagina van je persoonlijke Google Docs-omgeving, zie je bovenaan een galerij met sjablonen voor het snel maken van diverse documenten. Hieronder zie je een overzicht van eerder aangemaakte en opgeslagen documenten. Door bovenaan op “Template galerij” te klikken, zie je alle beschikbare sjablonen. Er zijn vijf verschillende cv-sjablonen beschikbaar en door te klikken op de gewenste sjabloon wordt deze meteen geopend op je scherm.

Hopelijk heb je na het lezen van dit blog genoeg inspiratie opgedaan om gebruik te maken van gratis tools voor je cv. Met bovenstaande tools heb je de mogelijkheid om indrukwekkende gratis cvs te schrijven. Het enige wat je staat nog te wachten zijn de betaalde tools opzeggen. Deze tools kun je gemakkelijk en snel opzeggen met Xpendy. Xpendy is een opzegservice die je helpt met het opzeggen van abonnementen. Zij nemen alle zorgen uit handen, zodat jij genoeg tijd hebt om een indrukwekkend cv te maken.