3 veel gestelde vragen over geld lenen beantwoord!

Het is een proces waar veel mensen mee te maken krijgen, maar waar weinig mensen precies van snappen hoe het in elkaar steekt: geld lenen. In deze blog zullen een paar veel gestelde vragen beantwoord worden!

Welke leenvormen zijn er?

De eerste vraag die jij jezelf stelt wanneer je geld wil lenen is waar jij het geld aan wil besteden. Vaak is het niet nodig om deze vraag te stellen, omdat het vaak de reden is dat jij het überhaupt wil. Maar, deze reden is ook nodig om te bepalen welke leenvorm jij moet afsluiten, want hier zijn verschillende soorten van. De meest voorkomende leenvormen zijn “persoonlijke lening” en “doorlopend krediet”. Bij een persoonlijke lening wordt een vast bedrag over gemaakt. Hierbij wordt afgesproken wat de betaaltijd van deze rekening is, en wat hiervan de rente is. Bij de leenvorm “doorlopend krediet” is er sprake van een afgesproken bedrag, waar jij over kan beschikken op elk moment. Hierbij staan geen rente en looptijd vast.

Kan ik geld lenen om schulden af te lossen?

Het klinkt misschien krom, maar het is weldegelijk mogelijk om schulden af te lossen door geld te lenen. Dit is namelijk heel slim om te doen wanneer jij een lening hebt afgesloten met een hoge rente. Als jij ergens anders een goedkopere lening kan afsluiten, kan je het bedrag dat jij nog moet betalen lenen. Hiermee betaal jij je lening af, waardoor jij nu alleen nog een lening hebt met een lagere rente. Jouw maandelijkse kosten zijn hiermee dus lager.

Hoe weet ik of ik de goede lening afsluit?

Als jij twijfels hebt over je lening, is het slim om hier met een specialist over te spreken. Zij hebben verstand over dit onderwerp, en kunnen jou van advies voorzien waar je zelf misschien niet automatisch aan had gedacht. Jouw zorgen om de goede lening af te sluiten worden aan iemand anders over gelaten, dus hoef jij deze zorgen niet langer te hebben. Een voorbeeld van een specialist is Lening.com. Als jij nog verdere vragen hebt, kan je deze ook via hun website vragen. De specialisten van Lening.com helpen jou namelijk graag!