/

Alles wat je moet weten over zakelijke energie

Als ondernemer zijnde zijn er natuurlijk heel wat zaken waar je je focus op moet leggen. Een van de belangrijkste dingen die je echt moet regelen is de energie in het pand. Zonder energie is het natuurlijk niet mogelijk om het bedrijf draaiende te houden. Nu is het alleen wel zo dat je best wel wat geld kwijt bent voor het hele pand. Mocht je zeker willen weten dat je niet voor enorme kosten komt te staan dan is het handig om te kiezen voor zakelijke energie. Omdat we zien dat er nog altijd veel mensen zijn die niet weten wat zakelijke energie inhoudt hebben we besloten om het belangrijkste voor jou in dit artikel op een rijtje te zetten!

Wat houdt zakelijk energie in? 

Het is van belang om eerst eens in te zoomen op de vraag wat zakelijk energie eigenlijk is. Zoals je in feite al wel aan de naam kunt zien is zakelijk energie een vorm van energie die alleen gebruikt dient te worden voor zakelijke doeleinden. Dit houdt dan ook in dat het niet is toegestaan om deze energiecontracten af te sluiten als een niet-ondernemer zijnde. De zakelijk energie is echt bedoelt voor alle bedrijven die enkel en alleen op zoek zijn naar een vorm van energie voor bij hen in het bedrijfspand. Een groot voordeel van zakelijke energie is dat het vaak mogelijk is om dit voor een erg schappelijk bedrag te ontvangen. Dit stelt iedereen in staat om net even wat meer geld te besparen op jaarbasis voor zijn of haar bedrijf.

Zakelijke energie als zelfstandige

Een van de vragen die we erg vaak voorbij zien komen is of het ook mogelijk is om te kiezen voor zakelijk energie als je op dit moment actief bent als ZZP’er. Wil je zakelijke energie tegen kostprijs als ZZP’er dan is het van belang om goed te kijken naar de wijze waarop je de energie graag wilt gaan gebruiken. Als je een kantoorpand buiten je reguliere woning hebt dan is het een verstandige optie om te kiezen voor zakelijk energie. Echter, werk je vanuit thuis dan is het dus helaas niet een optie om te kiezen voor zakelijk energie nu je jouw energie deels voor privédoeleinden gebruikt. Er zijn een aantal aanbieders die uitzonderingen maken op de regel dat je geen zakelijk energie kunt afsluiten als ZZP’er.  

Dé keuze voor jouw bedrijf

Door vandaag nog te kiezen voor zakelijke energie is het ook voor jou mogelijk om zonder al te veel moeite aan de beste energiecontracten voor jouw pand te komen. De relatief lage prijzen (relatief gezien de huidige hoge energieprijzen) stellen je daarnaast in staat om erg veel geld over te houden op jaarbasis. Zorg er wel altijd voor dat je de voorwaarden goed leest voordat je de keuze maakt voor een bepaald contract. Mocht je overigens nog veel meer te weten willen komen over de keuze voor zakelijke energie dan is het altijd mogelijk om eens een kijkje te nemen op de website van ELIX.