Besparingstips

Besparen op je boekhouding? Met deze tools kun je het zelf

0

Veel ondernemers maken gebruik van de diensten van een boekhouder. En dat is natuurlijk prima, maar brengt ook extra kosten met zich mee. Tegenwoordig kun je (een deel van) je boekhouding makkelijk zelf doen, met handige tools die je hierbij ondersteunen.

Minox

Minox maakt al 35 jaar boekhoudsoftware. Naast het inboeken en opstellen van facturen, kun je deze digitaal verzenden, eventueel voorzien van een betaallink. Oftewel, e boekhouden op zijn makkelijkst. Maar ook offertes maak je makkelijk met Minox, de bijbehorende inkoop kun je dan ook meteen automatiseren. Leg alles vast en de software doet veel vanzelf. Ondanks dat je vrijwel alles zelf kunt doen in Minox, is de software ontworpen om samen te werken met een boekhouder. Zo weet je zeker dat je boekhouding altijd op orde is. Je kunt zelf kiezen of je veel uitbesteedt aan je boekhouder, of dat je kosten bespaart door zoveel mogelijk zelf in Minox te werken, waarbij je boekhouder alleen de controle doet.

Tellow

Deze tool is ontwikkeld door Rabobank en leest aan de hand van je in- en uitgaven al af wat je aan het doen bent. Als je je facturen hier ook inlaadt, koppelt het pakket zelf de betalingen aan je facturen. Je kunt zelfs je BTW-aangifte in één klik uit de tool halen. Tellow is wel geschikt voor ZZP’ers en minder voor de wat grotere ondernemers. Daar staat tegenover dat de tool wel heel gunstig geprijsd is.

Exact

Denk je nu meteen, dat is alleen voor de grote bedrijven? Nee hoor, Exact is ook met de tijd meegegaan en biedt voor iedereen een online boekhoudprogramma. Het is zeker niet de goedkoopste, maar biedt dan ook razend veel mogelijkheden. Precies, de mogelijkheden die grote bedrijven nodig hebben en gebruiken. Het voordeel is dat veel accountants dit pakket kennen en dat het kan koppelen met allerhande andere applicaties. Heb jij een onderneming die daar naar op zoek is, dan is dit misschien wel de beste optie voor je.

Check check dubbel check

Twijfel je of je het wel goed doet? Ongeacht welke tool je gebruikt, een fout is zo gemaakt en kan soms grote gevolgen hebben. Of het nu een boze klant is of een verkeerde belastingaangifte, daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Ben jij nou gewoon geen cijferwonder? Dan kun je de dagelijkse dingen prima met een boekhoudtool doen, dat bespaart je zeker kosten als je boekhouder dat niet meer hoeft te doen. Maar schakel altijd een specialist in als je twijfelt. Het is sowieso goed om af en toe een check te laten doen. Zet je boekhouder dus niet altijd zomaar klakkeloos aan de kant!

 

 

Nieuwe smartphone kopen: zo kost het je minder

Previous article

Zakelijke rekening openen: wat zijn de kosten?

Next article
Login/Sign up