/

Besparen op iPhone aankoop: ga voor een goede refurbished telefoon

Overweeg je om een nieuwe iPhone te kopen? Je bent niet de enige, Apple is een van de grootste verkopers op het gebied van smartphones. Het enige nadeel aan de populaire iPhones is dat ze helaas best veel geld kosten. Is je budget niet zo groot, dan kun je er altijd voor kiezen om een iPhone tweedehands aan te schaffen. helaas heb je dan geen garantie en ben je niet verzekerd van de kwaliteit van je telefoon. Een goed alternatief hierop zou dan een refurbished model zijn. Benieuwd wat refurbished telefoons precies zijn en waarom het zo voordelig is ten opzichte van een nieuw iPhone model? Lees gauw verder.

Wat is refurbished precies?

Met een refurbished toestel wordt een tweedehands (en verbeterd) toestel bedoeld. Maar niet eentje die je van je familie erft of op marktplaats vindt, eentje van een elektronica- of telefoonwinkel. Zij ontvangen oude telefoons en herstellen ze tot ze weer in bruikbare staat zijn. Bij een telefoon met een kapot scherm vervangen ze het bijvoorbeeld door een nieuw scherm, zodat het refurbished toestel klaar voor gebruik is. Eigenlijk zit een refurbished toestel dus tussen een tweedehands en nieuw toestel in.  Wat zijn de voordelen?

Kwaliteit

Het grootste voordeel van een refurbished toestel is over het algemeen dat hij een stuk goedkoper is dan de aanschaf van een volledig nieuwe telefoon. Stel je wil de nieuwste iPhone kopen dan kan het zomaar zijn dat je daarvoor 1000 euro moet neerleggen. Terwijl een refurbished iPhone XR kopen je zomaar honderd euro bespaart. Hoeveel je precies bespaart, verschilt per toestel en de conditie hiervan. De besparingen liggen vaak tussen de 0 en 18 procent. Veel prijsverschil, terwijl het verschil in kwaliteit vergeleken met een nieuw toestel vaak nihil is. 

android, app, apparaat

 Garantie

Daarnaast heb je met een refusbished toestel vaak niet het gevoel dat je een tweedehandse telefoon het aangeschaft, omdat de kwaliteit dus vaak amper te onderscheiden is van een nieuw toestel (een refurbished toestel heeft natuurlijk ook een renovatie ondergaan) en je hebt garantie op de telefoon. Bij grote aanbieders kan deze garantie zelfs oplopen tot 36 maanden.

Het milieu

Het aanschaffen van een refurbished telefoon is ontzettend goed voor het milieu, het is namelijk heel erg duurzaam. In plaats van het weggooien van apparaten die je niet gebruikt en direct een nieuwe kopen als vervanger, geef je een elektronisch apparaat een tweede leven.