Betalingstermijn openstaande factuur verstreken? Start een pré-incasso procedure

In de perfecte wereld wordt iedere verstuurde factuur netjes binnen de gestelde termijn betaald. Helaas is onze wereld lang niet zo perfect en moeten we geregeld achter ons geld aan. Als iedereen nu eens netjes op tijd betaalde, dan zou dat een hoop gedoe schelen. Maar helaas… Heb jij ook een openstaande factuur waarvan de betalingstermijn inmiddels is verstreken? Dan zit er niets anders op dan een pré-incasso procedure te starten. Hieronder vallen alle herinneringen en betaalverzoeken die je verstuurt vóórdat je je wendt tot een incassotraject. Benieuwd wat zo’n pré-incasso procedure precies inhoudt en wie je daarbij kan helpen? Lees dan snel verder!

Vorderen zonder of met minimale extra kosten

Wanneer je het letterlijk opvat, betekent pré-incasso: “voor-incasso”. Het is de procedure voordat er een echt incassotraject bij een incassobureau wordt opgestart. Tijdens de pré-incasso wordt er getracht de openstaande rekening bij de debiteur te innen. Dit gebeurt door middel van herinneringen en verzoeken tot betaling. Met de pré-incasso geef je de wanbetalende debiteur de mogelijkheid om de openstaande factuur alsnog te betalen (wederom binnen een gestelde termijn), zonder dat hier hoge kosten aan verbonden zijn. Op deze manier kun je betaling vorderen zonder of met minimale extra kosten.

Hulp bij jouw pré-incasso

De herinneringen en betaalverzoeken binnen de pré-incasso procedure kun je zelf naar de debiteur versturen. Soms kan het echter handig zijn om hier hulp van een professional bij in te schakelen. Wil jij graag professionele hulp bij jouw pré-incasso procedure ontvangen? Klik dan op de link in voorgaande zin. Bij Online Incasso start je snel en eenvoudig een pré-incassotraject tegen een zeer scherpe prijs. Je hoeft dan niet zelf een brief op te stellen. Dit wordt voor je gedaan. Naast een fysieke brief zal er ook een e-mail naar de debiteur worden gestuurd met een laatste verzoek om de factuur te betalen.

Niet gelukt? En nu?

Bij ruim 70 procent van alle gevallen wordt de factuur alsnog binnen de pré-incasso procedure betaald. Mocht de betaling drie dagen na de gestelde datum nog niet voldaan zijn, dan wordt de pré-incasso procedure automatisch voor jou omgezet in een minnelijk incassotraject. Dit is de eerste stap binnen het echte incassotraject. De vriendelijke herinneringen en betaalverzoeken worden nu aanmaningen en sommaties met een meer dreigende en dwingende toon. Tijdens het minnelijke traject komt er nog geen rechter aan te pas. Dit om de kosten zo laag mogelijk te houden. Levert het niets op? Dan kan er altijd nog over worden gegaan tot de gerechtelijke incasso, waarbij wel de hulp van de rechter wordt ingeschakeld om het bedrag te vorderen.