De kosten drukken: ga voor gehuurde of gebruikte producten

Je werkt, en daarvoor krijg je een bepaald inkomen. Dit gebruik je om onder andere je vaste lasten te betalen. Door hier zoveel mogelijk op te besparen houd je meer geld over voor toekomstige grote uitgaven, of bijvoorbeeld een reserve op te bouwen. Bij bedrijven gaat het eigenlijk net zo. Ze leveren producten of diensten aan klanten, en krijgen daarvoor een bedrag. Van dat bedrag moeten bijvoorbeeld het bedrijfspand en het personeel betaald worden. Maar ook een bedrijf kan besparen, en zo meer geld overhouden voor een reserve of toekomstige grote investeringen. Hoe een bedrijf dat kan doen? Hieronder lees je meer over de mogelijkheden om te gaan voor gehuurde of gebruikte producten.

Tweedehands of gehuurd kantoormeubilair

Een kantoor moet onder andere van goede bureaus en bureaustoelen voorzien zijn om er fijn te kunnen werken. Ergonomische bureaus en stoelen die je goed kunt aanpassen aan je fysieke bouw en persoonlijke wensen voorkomen namelijk lichamelijke en fysieke klachten. Goed kantoormeubilair kost alleen wel al gauw duizenden euro’s. Een grote investering, zeker voor startende bedrijven. Is er niet voldoende zakelijk vermogen om te investeren in kantoormeubilair, of is het maar korte tijd nodig? Dan is het veel goedkoper om bureaus, bureaustoelen en mogelijk ook opbergkasten te huren of tweedehands aan te schaffen.

Een gebruikte of gehuurde magazijninrichting

Een magazijn is het eigenlijk het hart van een bedrijf. Hier liggen alle materialen of producten opgeslagen om verwerkt of verkocht te worden. Voor een efficiënt bedrijfsproces is het belangrijk dat een magazijn overzichtelijk is ingedeeld. Zo kunnen benodigde artikelen snel gevonden worden. Is er echter niet voldoende zakelijk vermogen om een magazijn goed in te richten? Kijk dan eens welke mogelijkheden er zijn om de inrichting te huren of gebruikt te kopen. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikte kunststof stapelbakken of (gaas)containers goed van pas komen, maar zijn deze veel goedkoper in aanschaf. Heb je materieel zoals stapelrekken of rolcontainers maar tijdelijk nodig? Dan is het financieel interessanter waarschijnlijk om deze te huren.

 

Huren of hergebruiken: goedkoper én duurzaam

Kiezen voor gehuurde of gebruikte producten tijdens het bedrijfsproces zorgt ervoor dat je als bedrijf kunt besparen in plaats van grote investeringen hoeft te doen. Maar het heeft nog meer voordelen. Door werkmaterialen te huren of gebruikt aan te schaffen ben je als bedrijf ook echt duurzaam bezig. Doordat grondstoffen veel efficiënter gebruikt worden vermindert de milieubelasting. Zo draag je als bedrijf ook een steentje bij aan een betere toekomst voor de aarde.