De voordeligste keuze voor jouw reisverzekering maak je zo

Wanneer je op reis gaat, is het belangrijk dat je dit weloverwogen en met een goed gevoel doet. Een reisverzekering kan hieraan bijdragen. Met een reisverzekering beperk je namelijk de financiële schade die je kan oplopen als gevolg van een ongeluk op vakantie, van diefstal tijdens je reis en nog veel meer. Toch kiest niet iedereen voor een reisverzekering, en zij die zich wel laten verzekeren, moeten ook nog eens uit twee mogelijkheden kiezen: de eenmalige reisverzekering of de doorlopende reisverzekering? Welke verzekering is voor jou het meest voordelig? Ontdek het in dit blog.

Hoe vaak ga je op reis?

De vraag hoe vaak per jaar je op reis gaat, helpt je enorm bij het bepalen van de juiste reisverzekering voor jouw situatie. Ga je bijvoorbeeld slechts één keer per jaar op reis en blijf je niet langer dan twee à drie weken aaneengesloten in het buitenland? Dan is een eenmalige reisverzekering voor jou waarschijnlijk voldoende. Hiermee betaal je één keer voor je verzekering en zit je niet vast aan een maandelijkse premie. Ga je het liefst zo vaak mogelijk per jaar op vakantie en blijf je dan het liefst ook weken weg? Dan is een doorlopende reisverzekering voor jou veruit het meest voordelig. Op die manier hoef je je namelijk geen zorgen te maken over je reisverzekering voor ieder vertrek en betaal je gewoon maandelijks een vaste premie die jouw eventuele schade dekt.

Wat is je bestemming?

Ben je van plan om een relaxte vakantie naar Spanje te boeken en wil je al op bestemming het liefst zo weinig mogelijk ondernemen? Dan loop je uiteraard minder risico op ongevallen dan wanneer je naar Azië vertrekt, een auto huurt en je stuurmanskunsten test op ‘s werelds meest gevaarlijke wegen. Laat dit dan ook zeker meewegen in je beslissing of je voor een reisverzekering kiest, of niet. Verdiep je bovendien in de voorwaarden van de reisverzekering, mocht je besluiten op safe te spelen. Op die manier kun je jouw reisverzekering afstemmen op je vakantieplannen.

Vergelijk aanbieders

Als je op zoek bent naar de voordeligste keuze voor jouw reisverzekering, is een reisverzekering vergelijken waarschijnlijk één van de eerste stappen die je moet ondernemen. Door de verschillende aanbieders en reisverzekeringen naast elkaar te leggen, ontdek je waar je de hoogste premie betaalt en waar je dekkingsgraad het hoogst is. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent, kies je vervolgens de juiste aanbieder en type reisverzekering. Ook kun je in je vergelijking rekening houden met eventuele extra’s en bijzonderheden. Zo kun je bij de reisverzekering InShared bijvoorbeeld rekenen op een Jaarbeloning.

Blijf zoeken naar de beste keuze

Zodra je een aanbieder en verzekering hebt gevonden die voor jou het voordeligst zijn, is het belangrijk om niet de fout te maken om hier jarenlang genoegen mee te nemen. Als je een doorlopende reisverzekering afsluit, is het verstandig om ieder jaar opnieuw te beoordelen of je huidige verzekering nog het meest voordelig is en nog het beste aansluit op jouw reisgedrag. Doe je dit niet, dan loop je het risico jaarlijks te veel te betalen voor zaken die je niet nodig hebt. Soms kun je echter wel rekenen op loyaliteitskortingen als trouwe klant. Overweeg je overstap dan ook altijd goed.