Dit zijn de voordelen van Bitvavo als je wilt handelen met cryptogeld

Wil je starten met handelen in crypto? Dan heb je keuze uit vele exchanges (oftewel beurzen) waarop je dit kunt doen. Deze beurzen zijn enigszins te vergelijken met de beurzen die er zijn voor de handel in aandelen en obligaties, maar dan voor de handel in cryptovaluta. Er zijn minder goede, goede en hele goede platformen voor de handel in crypto. Bitvavo is een platform dat mag worden gerekend tot die hele goede. Deze beurs voor crypto mag worden gezien als een regelrechte aanrader voor mensen die cryptohandel willen bedrijven. In dit artikel gaan we in op de voordelen van het Bitvavo platform boven de andere crypto handelsplatformen.

Nederlandse website en Nederlandstalige helpdesk

Als je wilt beleggen op een cryptobeurs is het wel zo handig dat je alle informatie in het Nederlands kan lezen. Bij Bitvavo is dat mogelijk, want het bedrijf achter Bitvavo is gevestigd in Amsterdam. Ben je geen meester in Engels, dat kan dit dus een goede reden zijn om te kiezen voor een NL based cryptobeurs voor je hele handel en wandel wat dit betreft. Daar komt nog bij dat je als beginnende cryptobelegger bij Bitvavo kunt kiezen voor de basisinterface (dit naast een interface voor gevorderden), wat het allemaal net even gemakkelijker maakt als je start met cryptohandel, en nieuw bent in deze wereld. De meeste buitenlandse cryptobeurzen maken gebruik van een Engelstalige website en/of een website in de taal van het land waarin die beurzen gevestigd zijn. Tot slot kan worden gesteld dat Bitvavo veel gemakkelijker in het gebruik is dan andere platformen van cryptobeurzen als Kraken, Binance, en Coinbase Pro. Samengevat: hou je van gebruikersgemak, dan is Bitvavo jouw ideale cryptovertrekpunt.

Groot aanbod van cryptocurrency valuta

Tegenwoordig is er een ongelofelijk groot aanbod aan soorten crypto. Het zijn lang niet meer alleen maar bitcoins, litecoins, Cardano munten, en Ripple munten die digitaal rollen, maar er zijn ook allerlei minder bekende en exotische cryptovaluta waar gretig in wordt gehandeld. Bij Bitvavo kun je handelen in maar liefst meer dan 150 verschillende cryptovaluta, en naast je bitcoins dus ook allerlei andere soorten digitale munten aanschaffen, om zo je beleggingen gespreid te doen, en je kansen op beleggerswinst te vergroten.

Een zeer lage commissie, en handelen tot 1.000 euro zonder commissie

Bitvavo staat met een commissie over je aankopen van maximaal 0,25% bekend als de goedkoopste cryptobeurs onder de Nederlandse cryptobeurzen, maar dat is niet het enige… Want om maar gelijk met de deur in huis te vallen, als je via dit platform je cryptohandel start, dan zijn de eerste 1.000 euro aan bestedingen zonder afdracht van commissie. Dat laatste is uiteraard leuk, maar het eerste is vermoedelijk het belangrijkste, omdat je daar blijvend voordeel van hebt als de transactiekosten bij het handelen in crypto laag zijn.

Storten met iDeal

Dit is een voordeel dat buitenlandse cryptobeurzen je niet (snel) zullen bieden. Met Bitvavo kun je al je stortingen in euro’s gewoon via iDeal doen. Dat is snel, veilig, en ontzettend eenvoudig. Geen gedoe dus met klassieke overschrijvingen die nog moeten worden verwerkt, of omslachtig gedoe met een creditcard, met direct betalen met de betaaldienst van Nederland.

Officiële registratie van de DNB

Last but not least heeft Bitvavo een accreditatie van de Nederlandse bank (DNB). Hiermee ben je gewaarborgd dat je met een zeer betrouwbare partij in zee gaat als je kiest voor Bitvavo. DNB verstrekt immers geen registraties aan partijen die ondeugdelijk werken. De officiële registratie van de Nederlandse Bank zien wij als een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor het cryptoplatform van Bitvavo, en niet voor een ander platform.

En nog meer voordelen…

De voordelen die er hierboven benoemen zijn er natuurlijk maar een aantal. Zo kun je verschillende stakingsvergoedingen krijgen en is er een inbraakverzekering voor je crypto-tegoeden. Ben je benieuwd wat de Bitvavo exchange jou te bieden heeft? Lees je dan vandaag nog in, maak een account aan, en start met het handelen in de meeste uiteenlopende cryptomunten. Beleg je al in crypto via een andere beurs? Probeer Bitvavo dan eens uit om de vele extra voordelen van dit platform (boven die van andere platformen) zelf te ervaren.