Een nieuwe keuken is vaak niet eens nodig

Ben je net verhuisd en stoor je je aan de keuken die in dit huis zit? Dan kun je drie dingen doen: direct een compleet nieuwe keuken laten plaatsen, met deze keuken leren leven of gaan voor een keukenrenovatie. Zeker wanneer je budget krap is, valt optie 1 al snel af. Maar om nu met deze (lelijke!) keuken te leren leven gaat wellicht een stap te ver. Wanneer je kiest voor een keukenrenovatie kun je het zo gek maken als je zelf wilt.

Vervang alleen de frontjes en het keukenblad

 

Ben je wel tevreden over de inrichting van de keuken, maar vind je deze niet mooi? Past de uitstraling van de keuken niet bij de rest van je huis, maar zijn de kastjes nog oké? Dan is het echt niet nodig om de complete keuken te laten slopen en er, op dezelfde plek, in dezelfde afmetingen, een nieuwe keuken in te (laten) plaatsen. Ga voor de meer budgetvriendelijke optie en vervang alleen die onderdelen die écht vervangen moeten worden. Kies voor nieuwe frontjes op de kastjes en laat het keukenblad vervangen. Je keuken ziet er weer uit als nieuw, maar dan voor een fractie van de prijs.

Ook keukenrenovatie is vakwerk

 

Je kunt, als je het écht low-low-budget wilt aanpakken, natuurlijk aan de gang met een verfkwast en een roller om de keukenkastjes een nieuw uiterlijk te geven. Dit is echter maar een tijdelijke oplossing. De verf wordt al snel lelijk en daar zul je je, ongetwijfeld, aan gaan storen. Wanneer je kiest voor een serieuze keukenrenovatie, dan schakel je professionals in. Deze mensen komen bij je thuis om alles goed in te meten. Er mogen nergens kieren ontstaan om vuil en bacteriën te voorkomen. In een van de showrooms (Breda, Delft of Doetinchem) of online kies je uit de vele mogelijkheden de kleur en de stijl voor jouw zo goed als nieuwe keuken. Je ziet dan ook voorbeelden van verschillende muurpanelen voor achter de keukenkastjes en de opties op het gebied van keukenbladen.

Heb je je keuze gemaakt? Dan laat je een offerte maken. Ben je akkoord met de offerte? Dan gaat het snel: de keukenonderdelen worden voor je besteld en na niet al te lange tijd bij je thuis bezorgd. Je kunt er dan voor kiezen om deze onderdelen zelf te plaatsen, of, voor een meerprijs, ook hier een expert voor in te schakelen.

Waar je ook voor kiest, jouw keuken is weer als nieuw en kan weer jarenlang mee!