Geniet van een creditcard zonder de nadelen: de prepaid creditcard

Een creditcard is, zoals je waarschijnlijk al wel weet, in veel gevallen ontzettend handig. Zo kan de pas goed van pas komen tijdens het reizen, bijvoorbeeld omdat de borg van het huren van een auto vaak (bijna) onmogelijk te betalen is zonder creditcard. Daarnaast zitten er ook nog andere voordelen aan het gebruiken van een creditcard zoals een doorlopende reisverzekering en een aankoopverzekering waardoor je verzekerd bent tegen diefstal en schade. Een risico van de creditcard is natuurlijk het feit dat je er geld mee kunt uitgeven wat je eigenlijk niet hebt. Daarmee sluit je een lening af en is het mogelijk om in de schulden te komen. Wanneer je wel wilt genieten van de voordelen van een creditcard maar niet graag de mogelijkheid wilt voelen om in de schulden wilt komen is er nu een ideale oplossing: de prepaid creditcard.

Wat is een prepaid creditcard?
Met een prepaid creditcard krijg je geen krediet en mag je alleen aankopen doen met het bedrag (je eigen geld) op de kaart. Daardoor kunt je een creditcardschuld voorkomen door nooit meer uit te geven dan je op de kaart zet. Je kunt nooit méér geld uitgeven dan dat je op de kaart zet. Dit is ideaal wanneer je liever niet het risico loopt op het opbouwen van een schuld.

Geen rente
Naast het feit dat je nooit in de schulden komt met een prepaid creditcard hoef je ook geen rente te betalen. Omdat het geld in principe al van jou is en niet van de creditcardmaatschappij (zoals bij een normale creditcard) hoef je geen rente te betalen over het geld wat je op de kaart hebt staan of over het geld wat je uitgeeft.

ICS GO 
Het enige probleem wat je soms met een prepaid creditcard hebt is dat je niet overal kunt betalen omdat het niet altijd gezien wordt als een ‘creditcard’ maar als een ‘debitcard’. Voor sommige aankopen is het daardoor niet mogelijk om met een prepaid kaart te betalen. Dit geldt echter niet voor de ICS GO. Je kunt deze ICS Cards aanvragen via de website www.icscards.nl. Met deze kaart geniet je van de voordelen van een creditcard zoals een aflever verzekering en aankoopverzekering voor verlies of beschadigingen zonder te hoeven dealen met de nadelen van een creditcard.