/

Dit zijn de goedkoopste vakantielanden in Europa in 2020

goedkoopste vakantielanden 2020

Wat is fijner dan rondneuzen naar een leuke vakantie? Inderdaad, op zoek naar de goedkoopste plekken om te gaan reizen. Want hoe minder je aan het verblijf en de plek kwijt bent, hoe meer je kunt genieten als je er eenmaal bent. Denk aan elke avond uiteten, leuke uitjes én de mooiste souvenirs voor thuis.

1. Albanië

Dit land is een complete mix van verschillende culturen. Het is namelijk een Mix van Griekse, Romaanse en Orthodoxe invloeden. Het grenst namelijk aan Griekenland, maar het is ook voor een heel lange tijd communistisch geweest. Vanaf 1991 is het land open voor toerisme, maar dat kwam maar weinig op gang. Nu vind je aan de kust wel mooie hotels en kun je genieten van het subtropische klimaat, net zoals Griekenland. Je kunt hier net zo lekker eten als in Griekenland maar dan voor de helft van de prijs. Het is het land van tomaten, kazen, oliën en vleesgerechten. En natuurlijk heerlijke wijnen!

2. Macedonië

Vroeger maakte dit land deel uit van de voormalige Joegoslavische Republiek. Ook dit land werd in 1991 onafhankelijk en is net zoals Albanië nog niet ontdekt door het grote publiek. Het land is vriendelijk, gastvrij en voelt authentiek aan. Het land is rijk aan de prachtigste monumenten nog uit het Byzantijnse rijk. Tel daar nog de bijzondere natuur en het heerlijke klimaat bij op en je hebt een perfecte vakantiebestemming. Je kunt dit land met de auto bereiken in een aantal dagen, maar je kunt ook het vliegtuig naar de hoofdstad pakken.

3. Bulgarije

Dit land is al lang populair bij mensen die goedkoop op vakantie willen. En gek is dat niet, het land ligt tenslotte uitgestrekt langs de Zwarte Zee en heeft zomers een heerlijk klimaat. Waardoor afkoelen in het water de beste optie lijkt. UNESCO is hier ook goed vertegenwoordigd. Je kunt hier namelijk maar liefst 9 plekken bezoeken die op de werelderfgoedlijst staan. Het Rilagebergte is een heerlijke plek voor wandelaars. En net zoals bij de meeste plekken in Europa kun je het zelf bereiken met de auto, maar in een aantal uur bereik je het ook per vliegtuig.

4. Litouwen, Letland en Estland

Deze landen vormen samen de Baltische Staten. Een prachtig gebied dat warm in de zomer kan zijn, maar ook koele en regenachtige periodes kent. De natuur doet bijna Scandinavisch aan en is daardoor een mooie optie voor wanneer je Zweden en Denemarken te duur vindt. Je vindt hier ook veel toeristische attracties, zoals Vilnius, kruizenheuvel en heel veel kastelen. Daarnaast hoorden deze landen lange tijd bij het Russische rijk. Het communisme heeft veel sporen na gelaten die je doormiddel van prachtige musea beter leert kennen.

5. Roemenië

In dit land vind je ontzettend veel verschillende culturen. Roemenen, Hongaren, Duitsers en Roma zigeuners. Ze zorgen er allemaal voor dat dit land bol staat van de mooiste tradities. Het land is rijk aan volkskunst en dat zie je in heel veel dingen terug. Denk bijvoorbeeld aan klederdracht, muziek en dans. Je vindt in dit land hele grote delen vol met ongerepte natuur. Hierdoor kun je hier goed wandelen en fietsen. Bezoek ook zeker Boekarest, de hoofdstad. En wil je een beetje griezelen? Pak dan tijdens jouw vakantie in Roemenië het kasteel van Dracula mee.

6. Polen

Het land staat de laatste jaren slecht in het daglicht. En dat komt vooral doordat veel Poolse werknemers naar Nederland komen. Maar het is onterecht. Het land is namelijk een heel mooi land en de bevolking is ontzettend vriendelijk. Dat maakt van Polen een prettig vakantieland. Je kunt er met de auto gemakkelijk komen maar vliegtickets en bustickets zijn vaak niet al te duur omdat de vraag groot is. Denk aan de steden Krakow, Warschau en Gdansk zijn zeker een aanrader als je op zoek bent naar reuring van de stad. Die laatste plek heeft ook nog strand waar je kunt genieten. Daarnaast staat het land bol van de historie. Zo heeft er zich hier veel afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar ook ver daarvoor was er al veel bedrijvigheid in dit gebied. Bijzonder om meer te weten.

Tips: zo boek je de goedkoopste reis

  • Bepaal voor jezelf wat voor vakantie je wilt. Een autovakantie is lijkt vaak goedkoper omdat je zelf je tent en eten mee kunt nemen. Maar sommige goedkopere plekken kun je al bereiken voor een paar tientjes met het vliegtuig. Goed om af te wegen dus.
  • Boek zelf een ticket en een accommodatie los van elkaar. Zo kun je namelijk de beste opties voor je eigen vakantie bepalen en betaal je niet voor een bedrijf dat daartussen zit.
  • Op dinsdagmiddag blijken vliegtickets het goedkoopste te zijn, dus dat is het perfecte moment voor jou om een vliegticket te boeken. Let wel op eventuele addertjes onder het gras, zoals de hoeveelheid bagage dat je mee mag enz.
  • Kies voor een buitenlandse vertrekhaven. Zo kun je net over grens met Duitsland en België vaak goedkoper vliegen. Ook vliegen vanaf Rotterdam en Eindhoven is goedkoper dan vliegen vanaf bijvoorbeeld Amsterdam.
  • Speur regelmatig het internet af naar leuke tickets of voordelige pakketprijzen.
  • Wees flexibel in je reistijd. Zo kun je soms drie dagen naar jouw opgegeven datum wel voor 25% minder van de prijs vliegen. Zonde als je daarin niet flexibel bent!
  • Maak gebruik van vroegboekkorting.
  • Wacht niet meer tot het laatste moment af, want last minute zijn niet meer zo voordelig als vroeger.
  • Download alle apps van bijvoorbeeld Skyscanner, Booking.com en andere organisaties die jou kunnen helpen met het vinden van de goedkoopste reizen. Je kunt zelfs het zo instellen dat jij automatisch updates krijgt als er bepaalde deals in bepaalde periodes komen. Zo ben jij direct op de hoogte en kun je direct inspringen wanneer nodig.
  • Zoek incognito op je telefoon en je computer. Als je dat niet doet, dan weten organisaties dat je een bepaalde zoekvraag hebt. Ze gaan je dan bestoken met reclames en valse aanbiedingen.