Het huren van een traplift: de verschillen en de kosten

Als je wat ouder wordt dan kan het zomaar zo zijn dat het steeds lastiger wordt om de trap op te komen. Natuurlijk wil je gewoon nog in je bed boven slapen, maar als het een hele opgave is om jezelf naar boven te slepen, dan kies je wellicht toch steeds vaker voor een nachtje op de bank. Dit is natuurlijk alles bevorderlijk voor je lichaam en daarom is het misschien een goed idee om eens na te denken over het kopen van een traplift. Ook als je deze maar tijdelijk nodig hebt zijn er mogelijkheden. Een traplift huren is namelijk ook gewoon mogelijk. We vertellen je meer over de verschillen tussen het kopen en huren van een traplift en we delen de geschatte kosten met je.

Een traplift kopen is bij langdurig gebruik

Als je een traplift wilt aanschaffen omdat je er langdurig gebruik van gaat maken, dan is kopen een goede optie. Allereerst wordt er een afspraak met je gemaakt voor een bezoek van een adviseur, welke samen met jou de wensen doorspreekt en ook meteen kijkt naar het soort traplift dat moet worden geïnstalleerd. Aan de hand van deze meting en het door jullie gevoerde gesprek, wordt er een op maat gemaakte (vrijblijvende) offerte aan je aangeboden. Als je hiermee akkoord gaat dan zal er zo snel mogelijk daarna een afspraak voor plaatsing worden gemaakt. Uiteraard wordt de rails eerst op maat gemaakt.

Het plaatsen van de traplift neemt ongeveer een dagdeel in beslag en de monteurs gaan pas naar huis als ze zeker weten dat alles naar behoren werkt. Ze zullen je overigens ook een uitgebreide uitleg geven over hoe je de traplift moet bedienen. Wel zo handig!

Een traplift huren voor een kortere periode

Indien je een kortere periode gebruik wilt maken van een traplift dan is het huren ervan een goede optie. Je betaalt een vast bedrag per maand en de servicedienst is 24/7 bereikbaar. Bij Ook hier komt er een deskundig adviseur langs voor een gesprek en het opmeten van de trap. Je betaalt na akkoord op de offerte een eenmalig starttarief voor het op maat maken van de rail en de plaatsing ervan.

De huurprijs is inclusief service en onderhoud en alles wordt gemonteerd door vakkundige monteurs. De huur is maandelijks opzegbaar en er is een kortdurend contract. Ben je klaar met revalideren en is de traplift niet meer nodig, dan wordt deze gratis gedemonteerd en afgevoerd.

Prijzen

Als je een traplift gaat aanschaffen, dan is het interessant om te kiezen voor een tweedehands traplift. Deze is technisch tip-top in orde en wordt indien nodig ook helemaal opnieuw bekleed. Er zijn geen vaste kosten die we met je kunnen delen, maar je kunt de volgende prijzen voor een tweedehands traplift ongeveer in gedachten houden:

  • Rechte traplift: vanaf €1.690,-
  • Traplift met 1 bocht: vanaf €2.590,-
  • Traplift met meerdere bochten: vanaf €2.890,-
  • Het huren van een traplift: €70,- per maand