Isoleren van de kruipruimte, Dit kan je beter wel of niet doen

Wil jij besparen op je energierekening? Dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo kan je ook je kruipruimte isoleren. Wij geven je een paar do’s en dont’s in dit artikel.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je kruipruimte te isoleren tegenwoordig. Zo kan je bijvoorbeeld de onderzijde van je vloer isoleren, maar je kan ook de bodem isoleren. Over het algemeen wordt het tweede gedaan. Bij bodemisolatie kan je dan weer kiezen tussen isolatiechips, isopact schuimbeton of schelpenisolatie. In dit artikel hebben we het vooral over de nadelen van isoleren met isolatiechips en de voordelen van Isopact schuimbeton.

Nadelen isoleren kruipruimte met isolatiechips

Je bent dus van plan om je kruipruimte te isoleren. Maar omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn wil je ook de nadelen van deze mogelijkheden weten. Het isoleren van je kruipruimte met isolatiechips is een populaire methode. Echter heeft hij relatief veel nadelen ten opzichte van andere mogelijkheden. Wij zetten een paar nadelen op een rij:

Condensvorming: Vocht van de grond zal door de isolatiechips niet tegen de vloer komen. Maar door te weinig ventilatie en temperatuurverschillen kan het alsnog gaan condenseren. Dit kan op termijn voor vochtproblemen zorgen.

Weinig kruipruimte: Een ander nadeel aan de isolatiechips is de hoeveelheid die het minimaal moet innemen voordat het zal isoleren. Je houdt daardoor minder kruipruimte over.

Verminderde isolatie: Er zijn inmiddels isolatiemethodes voor kruipruimtes die een veel betere isolatiewaarde opleveren. Isolatiechips worden veelal ingezet door hun prijs, maar niet voor de duurzame werking ervan.

Voordelen van isoleren met schuimbeton

De reden dat jij je kruipruimte isoleren wil heeft te maken met vocht- en tochtproblemen. Schuimbeton is een ander soort oplossing waarmee je deze twee problemen daadkrachtig aanpakt. De vocht zal onder de woning blijven waardoor je uiteindelijk bespaart op de energieprijzen. Bij Woodstock vloeren verzorgen ze zowel de plaatsing van schuimbeton als de levering. Wij zetten een aantal voordelen van schuimbeton als isolatie voor je op een rij:

Hoge isolatiewaarde: Bij het berekenen van de isolatiewaardes van alle methodes komt schuimbeton goed uit de test. Zo is dit één van de meest energiebesparende methodes. Daarnaast is het ook nog eens brandwerend.

Recyclebaar: Helaas zijn er nog steeds isolatiemethodes waarbij er gebruik wordt gemaakt van niet recyclebare materialen. Wil jij je kruipruimte opnieuw laten isoleren dan zijn de gebruikte materialen vaak niet recyclebaar. Bij schuimbeton is dit wel het geval.

Goedkoop: Er zijn isolatiemethodes die behoorlijk wat geld kunnen kosten. Schuimbeton kan vrijwel overal worden toegepast en de prijzen zijn laag, namelijk €30,- en €45,- per vierkante meter inclusief plaatsing.

Hoe isoleer je met schuimbeton de kruipruimte?

Schuimbeton is een mengeling van cement, water, zand en schuim. Wanneer het in jouw kruipruimte terecht komt zal het vloeibaar zijn. Dit doen ze doormiddel van een pomp met een lange slang. Kruipruimtes zijn vaak laag waardoor het eventueel gladstrijken moeilijk maakt. Nu hoeft dit niet bij schuimbeton omdat het zichzelf gladstrijkt. Het heeft een vaste structuur en zal in praktijk bij niet meer krimpen waardoor je kruipruimte volledig geïsoleerd zal zijn en blijven. Het is dus een ideale toepassing om geld te besparen op jouw energierekening.