/

Nieuwe smartphone kopen: zo kost het je minder

Een beetje gadgetfreak wil in september natuurlijk direct de nieuwste Apple snufjes aanschaffen en ook Android gebruikers staan te popelen als er weer iets nieuws op de markt verschijnt van hun favoriete merk. Ook als je niet heel veel hebt met technische snufjes of gadgets kan het zomaar zijn dat je je telefoon laat vallen en simpelweg gewoon echt een nieuwe nódig hebt. Een telefoon is al duur genoeg, dus als het even kan, bespaar je natuurlijk graag op de kosten van een nieuwe smartphone. Hoe je dat doet? In dit artikel geven wij je een aantal handige tips.

Je abonnement slim kiezen

Eén van de beste en makkelijkste opties om flink te kunnen besparen op je nieuwe smartphone is door te kiezen voor een goed abonnement. Dat houdt wel in dat je weloverwogen keuzes moet maken en bij verschillende providers moet kijken tot je de goedkoopste gevonden hebt. Een Sim only van Simyo is bijvoorbeeld extreem voordelig: zo betaal je voor 1 GB 4G internet per maand slechts 4,- euro. Je sim only vergelijken is dus zeker de moeite waard.

Kortingen

Dat brengt ons direct op het volgende punt. Wanneer je een nieuw abonnement afsluit, doe dat dan altijd wanneer de providers een kortingsdeal hebben lopen. Dit is niet algemeen bekend, maar een beetje vriendelijke medewerker van een telefoonaanbieder zal je vast eerlijk vertellen wat hij of zij weet van kortingsperiodes.

Refurbished

Ben je al bekend met refurbished telefoons? Hiermee doelen we op telefoons die als het ware tussen nieuw en tweehands inzitten. Het zijn tweedehands telefoons die door een telefoonaanbieder zijn gerepareerd en vervolgens eigenlijk weer zo goed als nieuw zijn. Je hebt vaak jarenlange garantie op je refurbished toestel. Het is een stuk goedkoper dan een nieuwe telefoon, maar het verschil in de kwaliteit is er vaak amper.

Cashbacks

Heb je wel eens gebruik gemaakt van cashbacks? Dit is een soort korting die je eerst zelf voorschiet en achteraf teruggestort krijgt. Er zijn verschillende cashback sites. Hier schrijf je je online voor in en vervolgens krijg je een e-mail waarin alle informatie over de korting staat.  Je doet dus wel eerst de aankoop op een ‘normale’ manier, maar krijgt later van de cashback sites korting terug.