De rijkste man in 2019: vermogen en verhaal van Jeff Bezos

De rijkste man van de wereld in 2019 is Jeff Bezos. Wat is zijn vermogen en zijn verhaal? We delen het graag met je. Laten we direct met getallen gaan gooien: zijn vermogen is 130 miljard euro. Hij is de rijkste man van de wereld. De vraag is natuurlijk wat hij met al dat geld gaat doen? Microsoft oprichter Bill Gates gaat het allemaal weggeven en ook andere rijken van de wereld gaan dat doen. Is Jeff Bezos dat ook van plan? Of is het nog onbekend? Jeff Bezos is de oprichter en CEO van Amazon. Het is een zeer groot online winkel imperium.

Het oude record van Bill Gates

We noemden hem net al: Bill Gates. Hij was voor een lange tijd de rijkste man van de wereld. Hij bezet nu de tweede plek met een vermogen van 90 miljoen euro. Hij heeft echter de laatste jaren al een vijfde van zijn vermogen weggegeven. Hij doet veel goeds in de wereld via de Bill & Melinda Gates Foundation. Zo bestrijden ze onder andere malaria. Ze zijn ware filantropen. Filantropie is geen vies woord meer en past ook bij een plezierjacht, Picasso en een eigen sportteam. Door echter geld weg te geven win je aan maatschappelijke macht en prestige. Warren Buffet staat trouwens op de nummer 1 als filantroop. Hij geeft minimaal de helft van zijn vermogen terug aan de maatschappij. Hij heeft al 46 miljard gedoneerd.

Wat doen Jeff Bezos en de allerrijksten graag?

Laten we eens kijken wat de vijf rijkste mensen van de wereld doen. Jeff Bezos (54 jaar oud) geeft het graag uit aan Blue Origin wat zich richt op commerciële ruimtevaart. Bill Gates geeft het graag uit aan malariabestrijding en onderwijs. Mark Zuckerberg geeft het geld uit aan medisch onderzoek en aan start ups. Warren Buffett geeft zijn geld aan de BIll & Melinda Gates Foundation. Bernard Arnault geeft het geld uit aan de Louis Vuitton Foundation welke zich richt op musea en cultuur.

De jongensdroom van Jeff Bezos

Jeff Bezos heeft een zeer groot vermogen. Hij heeft zijn vermogen snel zien groeien door de koersstijging van Amazon. Hij bezit nog 16 procent van alle aandelen. Hij is geen grote filantroop, zoals anderen in de top vijf van rijkste mensen in de wereld. Wel steunt hij de ruimtevaart. Het is een jongensdroom en zijn grootste hobby: de ruimtevaart. Het doel is om andere planeten te koloniseren. Uiteindelijk zouden we dan alle grondstoffen hebben welke we nodig hebben.

Kritiek op Jeff Bezos

Er is ook veel kritiek op hem en op Amazon. Zo zouden de werknemers slecht betaald krijgen. Ook initiatieven om schoolprojecten te ondersteunen valt slecht. Waarom zou hij niet simpelweg zijn werknemers beter gaan betalen.