Top 3 tuintrends van 2022: Speels, luxe en contrastrijk

De zomer is begonnen! Dat betekent dat het tuinseizoen in volle gang is. Kan jouw tuin wel een update gebruiken? Ultiem genieten doe je in een Laat je dan inspireren door de tuintrends van het jaar 2022. We noemen er drie!

  1. Kleurrijk rommeltje

Na twee onzekere jaren vanwege de pandemie, verlangen we massaal naar vrolijkere tijden. dit verlangen vertaalt zich in een trend vol kleur. Denk aan gekleurde bloemen, maar ook aan vrolijke tuinsets en bonte schaduwmakers. Een knikarmscherm met een fleurig dessin bijvoorbeeld. Blauw, paars, geel groen… Alles mag! Niet alleen in kleur. Laat de tuin letterlijk de perken te buiten gaan. Zeg maar gedag tegen strakke bloembakken. Anno 2022 zien we steeds meer speelse vormen in de tuin.

  1. Van tuin tot resort

De meeste corona restricties zijn nu wel voorbij. Toch blijven velen vrezen voor een nieuwe golf die een potentiële vakantie in duigen doet vallen. Ook de drukte op luchthavens draagt bij aan het besluit om nóg een jaartje thuis te blijven. Als troost proberen we massaal het vakantiegevoel naar de achtertuin te halen. Het gevolg? Achtertuinen die op een resort niet zouden misstaan! Luxe buitenproducten zoals jacuzzi’s en chefwaardige barbecues zijn enorm in trek. Ook de verkoop van terrasoverkappingen is enorm gestegen. Deze laatste niet alleen vanwege het luxe uiterlijk, maar ook vanwege het verraderlijke Hollandse weer. Met een overkapping geniet je ook tijdens een zomerse plensbui nog van het buitenleven

  1. Luchtige en harde materialen

Het materiaalgebruik in de tuin is dit jaar contrastrijk: Combineer luchtige met harde materialen. Gevlochten rotan tuinstoelen rondom een zware betonnen tuintafel bijvoorbeeld. Ook een aluminium terrasoverkapping met glas past goed binnen deze contrastrijke trend. Aluminium is een hard materiaal, maar dankzij het vele glas oogt de constructie tegelijkertijd heel luchtig. Bovendien vergt een aluminium overkapping – in tegenstelling tot de houten variant – weinig onderhoud. Een fijne bijkomstigheid!