Waardoor wordt de prijs van cryptomunten beïnvloed?

Denk jij erover na om toch eens in cryptocurrencies te investeren? Dan moet jij je eerst goed inlezen. Lees dit artikel bijvoorbeeld om erachter te komen waardoor de prijsdalingen en stijgingen nu zo worden beïnvloed.

Waarom cryptomunten ooit zijn bedacht is om de banken uit te schakelen. Zo hebben we online geld, dat online wordt opgeslagen. Je hoeft dan dus niet meer ingeschreven bij een bank te zijn, maar je kan gewoon je eigen wallet aanmaken en betalen met cryptomunten in plaats van eurocenten. Maar de reden dat we nog niet massaal zijn overgestapt is omdat de prijzen enorm fluctueren. Dit is natuurlijk niet gunstig, want daardoor is de ene dag je geld veel waard en kan het de volgende dag een stuk minder waard zijn. Wil jij starten met crypto, dan is het goed om te weten waarom ze zo worden beïnvloed.

Factoren die de prijs beïnvloeden op een rijtje:

  • Sociale Media
  • Acceptaties
  • Vraag & Aanbod

Deze drie factoren gaan we kort onder de loep nemen. Natuurlijk zijn er nog meer factoren die de prijs beïnvloeden. Maar dit zijn de meest belangrijke.

Sociale Media

Misschien heb je het nieuws wel een beetje gevolgd rondom de cryptomunten. Dan weet je dat het ze soms flink stijgen en soms enorm dalen. Dit kan komen doordat groot investeerders of belangrijke figuren iets delen over een bepaalde munt. Denk hierbij aan Elon Musk die zegt dat de Dogecoin gemaakt is voor de gewone burgers. Ineens koopt iedereen deze cryptomunt waardoor er een enorme stijging plaats vindt. Zo zie je dat sociale media een grote invloed heeft op de cryptomunten.

Acceptaties

De meeste mensen zijn nog wat sceptisch als het gaat om investeren in cryptomunten. Juist om de reden dat de prijzen zo fluctueren. Maar wanneer er meer acceptatie komt voor de cryptocurrencies zal je zien dat de prijzen gelijker zullen blijven.

Vraag & Aanbod

We zien dat wanneer Elon Musk zegt: ‘’koop deze cryptomunt’’ iedereen de cryptomunt aanschaft. Dit is wat we bedoelen met vraag & aanbod. De vraag is dus heel hoog op dit moment. Alleen is het bij cryptomunten zo dat het aanbod beperkt is. Wanneer er meer schaarste komt van een bepaalde cryptomunt zal je zien dat de prijs stijgt omdat het een zeldzamere munt wordt.

Wil jij weten hoe de blockchain eigenlijk werkt? Bekijk deze video.