Cees Engel: Vermogen en verhaal achter de Fort Oranje Baas

Ooit was Fort Oranje een familiecamping vol gezelligheid in Rijsbergen (Noord Brabant). Nu is het een plek voor criminelen om elkaar te ontmoeten en wordt het onder de druk van de gemeente gesloten. Wat is het hele verhaal? We vertellen je er graag meer over, wat het vermogen en verhaal achter de Fort Oranje Baas Cees Engel is.

Hoe het begon

Volgens Omroep Brabant zijn er regelmatig ongeregeldheden op de camping. Er zijn criminelen welke wonen in de stacaravans. Ook zijn er regelmatig politiecontroles. Het wordt er al snel onrustig en er komen bij de controles steeds meer ongeregeldheden aan de orde. Uitbuiting en drugshandel bijvoorbeeld worden aangetroffen in Fort Oranje. De camping veranderd ook meer en meer van een vakantieplek naar een woonwijk waar kanslozen permanent wonen en terecht kunnen. SBS6 besteedt er veel aandacht aan. Is het nu een krottenwijk of een camping is de vraag. De landelijke politiek mengt zich ook in de zaak. De gemeente wil de camping nu gaan sluiten.

Wat gebeurt er allemaal op de camping?

Er gebeurt veel wat niet door de beugel kan. Er is illegale prostitutie, geweld, uitbuiting, drugshandel en ook verwaarlozing. Sommige chalets zijn zwaar verwaarloosd en anderen weer erg mooi. Het is zorgelijk want op de camping zijn ruim 900 mensen, waarvan 120 kinderen. Er zijn al 50 meldingen naar jeugdzorg gegaan voor de kinderen. De verhuurder van het vastgoed is Cees Engel. In Rotterdam kocht hij woningen op en verhuurde hij deze. Ook in deze woningen was het vaak onduidelijk wat er zich allemaal afspeelde. Het was zelfs zo erg, dat de gemeente alle panden kocht voor 13 miljoen euro om Engel de stad uit te drijven. Cees Engel had toen Fort Oranje al gekocht. Cees was dus al een berucht huisjesmelker. Het werd echter erger en hij kon niet meer omgaan met het gezag en de autoriteiten. Hier kan hij de criminaliteit niet buiten de deur houden.

Ontruiming

De burgemeester besluit om Fort Oranje in een jaar tijd in fases te ontmantelen. De eerste chalets verdwijnen dan al snel. De bewoners zijn het er niet mee eens. Er zijn naast de criminelen ook mensen welke door omstandigheden (scheiding of ontslag) nergens naartoe kunnen. Het voelt erg slecht aan voor ze. De burgemeester doet niets en de mensen moeten zelf naar een alternatief op zoek gaan. Ook Cees Engel kan ze hier niet bij helpen.

Spijtig natuurlijk, dat een plek zo kan veranderen in een plek waar criminaliteit de overhand.

Vermogen van Cees Engel

Hier hebben we geen helderheid over kunnen krijgen, wel weten we dat zijn Advocaat meldt dat bijna het hele vermogen wordt wegbelast door allemaal uitstaande vorderingen. Ook weten we dat Cees zich failliet heeft verklaard.