Waarom de bezoekers van jouw website na enkele seconden afhaken

Als iemand jouw website bezoekt, heb je natuurlijk het liefst dat hij of zij veel tijd op de website spendeert. Dit is namelijk een teken dat de content op de website goed bevalt. Echter wil het nog wel eens gebeuren dat een bezoeker na enkele seconden alweer afhaakt. Merk je dat opvallend veel bezoekers binnen een paar seconden jouw website alweer verlaten? Dan doe je misschien iets verkeerd. In dit artikel bespreken we een aantal redenen waarom bezoekers van websites snel afhaken.

 1. Je website is traag
  Over het algemeen zijn mensen niet erg geduldig. Als bezoekers van jouw website lang moeten wachten tot de site helemaal geladen is, kan dit een reden zijn om af te haken. Er zijn immers nog genoeg andere soortgelijke websites in de zoekresultaten die mogelijk wél snel laden. Het is dus belangrijk om de snelheid van je website te optimaliseren.
 2. Je website oogt onbetrouwbaar
  De bezoekers van jouw website zijn er misschien wel om een product of dienst te kopen of informatie te lezen over een bepaald onderwerp. Als de website dan vol staat met taal- en spelfouten of een heel oubollig ontwerp heeft, kan het zijn dat de bezoeker de informatie op de website niet meer vertrouwt. Ook het gebruik van te veel standaard stockfoto’s geeft een onpersoonlijke indruk wat vraagtekens kan opleveren bij de bezoeker.
 3. Je hebt de bezoeker misleid
  In de meta-omschrijving heb je de bezoeker waardevolle informatie over een bepaald onderwerp beloofd of misschien heb je hem wel verleid om op de link te klikken met een uniek aanbod. Eenmaal op de landingspagina beland, is die waardevolle informatie of dat aantrekkelijke aanbod nergens te bekennen. De bezoeker voelt zich bedrogen en zal jouw website direct weer verlaten.
 4. Je website is niet gebruiksvriendelijk
  Misschien wil de bezoeker wel graag meer tijd spenderen op jouw website, maar lukt hem dit niet omdat de site niet gebruiksvriendelijk is. Bijvoorbeeld: door het ontbreken van een duidelijke menubalk, kan de bezoeker niet doorklikken naar andere interessante pagina’s of de bezoeker klikt op een knop, maar deze blijkt helemaal niet te werken of naar een dode link te verwijzen. Dit kan ervoor zorgen dat de bezoeker besluit om de website te verlaten. Maak je website dus gebruiksvriendelijk en zorg dat alles goed werkt.

Wil je dat bezoekers langer op jouw website blijven of zou je überhaupt meer verkeer op jouw website willen? Schakel dan de hulp in van Traffic Today. Dit online marketing bureau beschikt over een team van professionals die met hun kennis en ervaring zorgen voor snel resultaat.