/

Zo vermijd je de gevaren van ‘Pump & Dump’ crypto!

Handelen in crypto kan erg winstgevend zijn, maar er zijn ook gevaarlijke factoren die opzoek zijn naar onervaren handelaars. Deze factoren proberen je te verleiden in een bepaald soort crypto, waarna ze er vervolgens zelf als enige winst uit kunnen halen. Dit zijn zogeheten ‘Pump & Dump’ cryptocurrencies. In deze blog bespreken we wat dit gevaar inhoudt, hoe je ze vermijdt en op wat voor manier je wel veilig kan handelen in crypto. Het kan ten slotte zo voordelig uitwerken voor jou!

Wat zijn Pump & Dump crypto?

Pump & Dump is een koersmanipulatie, waar een team achter zit met een specifiek doel. Dit doel is natuurlijk het behalen van een bepaalde winst. In het begin koopt het team een bepaalde hoeveelheid in van een bepaalde token. Zodra het team genoeg heeft ingekocht, is het tijd om de specifieke token te gaan hypen. Op deze manier wil het team dat zoveel mogelijk andere deelnemers in de markt interesse gaan tonen in de token.

De token wordt op een gegeven moment steeds populairder, doordat steeds meer mensen het kopen. Hierdoor stijgt de waarde ervan. Wanneer het doel van het team is bereikt, verkopen ze allemaal hun voorraad van de specifieke token. Hierdoor daalt de waarde van de token weer massaal. Andere deelnemers merken vervolgens dat de token sterk daalt in waarde. Hierdoor verkopen ze in paniek hun voorraad zo snel mogelijk en maken ze vaak grote verliezen.

Hoe vermijd je ze?

Een Pump & Dump is vaak te herkennen aan een snelle stijging van de koers. Echter, gebeurt dit ook met andere tokens. In veel gevallen is de stijging van een koers te rechtvaardigen. Dit komt omdat de ontwikkeling van een bepaalde token te maken heeft met bijvoorbeeld een technologische ontwikkeling. Informatie over deze trends vind je gelukkig online.

Hoe beleg ik makkelijk in crypto?

Er zijn verschillende platformen waarop je makkelijk kan handelen in verschillende tokens. Zo kan je bij https://anycoindirect.eu/nl in enkele minuten een account en wallet aanmaken. In jouw wallet zitten de tokens die je aanschaft. Bij Anycoindirect word je daarnaast voorzien van een veilige omgeving om in te handelen en flexibele service bij onduidelijkheden. Al heb je moeite met het begrijpen van de token, of niet, bij Anycoindirect wordt het voor iedereen makkelijk gemaakt om te handelen in de tokens. Geniet van alle vrijheid en ga opzoek naar de juiste tokens!