5 x musthaves voor iedere stadstuin

Wanneer je een van de lucky few bent die een huisje in de stad met een tuintje heeft gevonden, dan is dit artikel voor jou bedoeld. Wij laten je hier namelijk zien wat de vijf musthaves zijn voor iedere stadstuin. Want wat is nou echt handig om te hebben? En wat zijn de nieuwste trends? Wij vertellen het je hier!

Tafelklem

Dit jaar is hij in bijna elke tuin wel terug te vinden: de tafelklem. Door een soort rek aan tuintafels vast te maken staat het altijd stabiel en kun je er de leukste dingen aan- of omheen hangen. Het staat super gezellig met wat lichtjes, lampionnen of planten eraan. Het maakt iedere kleine tuin – waar geen bomen of iets dergelijks staan om iets aan vast te maken – gezellig en knus. Ze zijn te koop in verschillende kleuren, zodat er altijd wel iets naar je smaak bij zit.

Loungekussens

Vergeet de plastic tuinstoelen waar we vroeger op zaten. Tegenwoordig mag het allemaal wat comfortabeler en luxer. Er zit echt niks zo lekker als een fijn loungekussen. Leg hem bovenop een paar pallets, het liefst in de schaduw, en je hebt een fijne plek gecreëerd waar je heel wat uurtjes goed kan toeven. Een voordeel hiervan is dat je het makkelijk kunt verplaatsen, wat natuurlijk ideaal is in een kleine stadstuin.

Er is geen makkelijkere manier om je loungeplek extra gezellig te maken dan met kussens, plaids en vloerkleden. Combineer hierbij gerust met verschillende materialen zoals katoen, linnen en sisal. Hou er wel rekening mee dat bepaalde stoffen en kleuren snel verkleuren in de zon. Ook moet je ze vaak bij regen en sneeuw ergens overdekt kwijt kunnen.

Fijne zitplek

Op Instagram zie ik ze steeds vaker voorbij komen: picknicktafels! Naast dat een picknicktafel in je tuin gewoon gezellig is, is hij ook nog eens super praktisch. Geen gedoe met stoelen, want het bankje zit er gewoon aan vast! Zo heb je een vaste zitplek in je tuin en kun je de rest er omheen inrichten. Bij Kees Smit Tuinmeubelen verkopen ze hier meerdere versies van.

Gezellige verlichting

Verlichting maakt een tuin helemaal af. Het staat vaak super gezellig en maakt er echt een verlengde van je huis van. Je kunt lichtjes wikkelen om zo’n tafelklem die we hierboven al noemde, of van schutting tot schutting een lampensnoer spannen bijvoorbeeld! Ook kun je lampjes op zonne-energie in je plantenbakken stoppen, of wat lampions en lantaarns neerzetten. En ‘s avonds kan je het extra gezellig maken met wat kaarsjes of een vuurtje. Hou daarbij wel rekening met je buren, want een vuurtje kan ook aardig wat stank en rook met zich mee brengen.

Buitenkeuken

Oke, deze is niet voor iedereen weggelegd. Maar heb jij genoeg ruimte in de tuin? Denk dan eens na over een buitenkeuken. De zomers hier worden steeds warmer en zo kan je echt de hele dag buiten leven. Een kraantje, een kookplaat en genoeg ruimte voor al je spullen. Zo maak je er echt een verlengde van je tuin van, kun je heerlijke avondjes met vrienden organiseren en kan je extra spullen kwijt. Zeker een aanrader dus!