7 redenen waarom jij beter tweedehands of refurbished kan halen

Ben jij van plan om elektronica of witgoed te kopen binnenkort? Wij geven je 7 redenen waarom je dat beter tweedehands of refurbished zou kunnen doen.

Laptops, computers, telefoons, wasmachines, koelkasten. Er is steeds meer vraag naar elektronica en witgoed producten op de wereld. Maar al dit materiaal heeft natuurlijk ook een keerzijde. Zo ontstaan er enorme afvalbergen waar niks mee wordt gedaan. Waar wij in Nederland doen aan een goede afvalverwerking is dat in derdewereldlanden wel anders. Daarom kan je beter refurbished of tweedehands halen. Hier volgen zeven goede redenen om dit te doen:

Geld besparen

Wil jij geld besparen op je aankopen? Dan is refurbished of een tweedehands aankoop ‘’the way to go’’. Want ook refurbished worden er soms producten verkocht die gewoon nog gloednieuw zijn. Je hoeft je alleen geen zorgen te maken over dat je er te veel voor betaald. Want een goede koelkast is nu ineens de helft minder geprijsd.

Betrouwbaarheid

Waar je bij tweedehands soms nog kan denken, ik vertrouw het niet. Is dit bij refurbished producten wel anders. De producten zijn altijd nagelopen door professionals. Deze kijken wat er misschien nog moet gebeuren aan een koelkast, wasmachine, telefoon of tablet. Zodra ze zeker weten dat het product goed genoeg is gaat hij de winkel in.

Garantieperiode

De reden hierboven is ook gelijk de reden dat ze een garantieperiode hebben bedacht bij refurbished producten. Een dealer gaat ervanuit dat hij het product goed heeft nagelopen. Hij vertrouwt erop dat het product nog minimaal 12 tot 24 maanden mee zal gaan. Daarom krijg jij als consument een extra garantieperiode. Gaat er toch wat stuk dan komen ze het gewoon bij je maken.

Tijd om te bedenken

In veel gevallen hoef jij voor refurbished producten niet dezelfde dag te beslissen. Zo heb je een Amerikaanse koelkast gekocht, maar weet je niet zeker of je er wel zo tevreden mee bent. Mocht je na een week denken, ik wil hem toch niet meer dan komen ze hem vaak kosteloos weer bij je op halen.

Refurbished veiliger dan tweedehands

De redenen hierboven geven ook gelijk weer dat het kopen van refurbished producten veiliger is dan tweedehands. Waar je bij tweedehands vaak bij particulieren je spullen koopt is dat bij refurbished anders. Je koopt via een bedrijf die verstand van zaken heeft. Je koopt dus niet zomaar iets.

Oud of nieuw kopen

Een ander voordeel dat je hebt bij refurbished of tweedehands is dat je zelf kan kiezen welke producten je koopt. Wil jij een nieuwe of een oude telefoon? Zo bepaal jij dus ook hoeveel je wil betalen. Je bent hoe dan ook goedkoper uit, maar het kan dus altijd nog goedkoper doordat je kan kiezen voor een bepaald bouwjaar.

Duurzame oplossing

Als laatste reden die we meenemen is dat een refurbished aankoop een duurzamere aankoop is. Vooral wanneer je nieuwe producten haalt. Deze verbruiken vaak minder energie of gaan er efficiënter mee om. Plus je weet ook dat er geen nieuwe koelkast gemaakt wordt voor jou, maar de materialen al lang gebruikt zijn. Zeker weten een duurzame oplossing dus. Bekijk hier een artikel over refurbished winkels.