/

Bespaar geld met een energiezuinig kantoor

Geld besparen én een steentje bijdragen aan het milieu? Maak dan je kantoorpand energiezuinig! Door een aantal aanpassingen te doen kun je al een hoop besparen. Wij bieden je drie manieren om dit te doen.

Led TL verlichting of led panelen

Eén van de grootste kostenposten is vaak de verlichting. Staat de hele dag aan en slurpt zo enorm veel energie… Makkelijk besparen doe je bijvoorbeeld door de lampen wat minder vaak aan te zetten en vooral niet per ongeluk aan te laten staan, maar je kunt pas écht een slag slaan door over te stappen op led verlichting.

Led TL verlichting of led panelen zijn bijvoorbeeld veel energiezuiniger dan traditionele TL buizen. Doordat er een andere techniek gebruikt wordt (met gebruik van elektronische componenten) is er veel minder energie nodig voor dezelfde hoeveelheid licht. Dit is goed voor het milieu, want er hoeft minder stroom gewonnen te worden, én voor de energierekening. Led TL buizen kunnen bovendien veel langer blijven hangen en gaan soms wel vijftien tot twintig jaar mee, zodat ook in onderhoudskosten bespaard wordt. Ook hoef je led TL niet naar het chemisch afval te brengen, maar kun je dit gewoon weggooien. Scheelt weer wat tijd!

Energiezuinige apparaten

Naast de verlichting zijn er natuurlijk ook een hoop andere apparaten in kantoorruimtes die energie slurpen. Ga daarom altijd voor de energiezuinige variant van bijvoorbeeld vaatwassers, printers, muziekinstallaties en beamers. Deze hebben dan misschien hogere aanschafkosten, maar de kosten verdien je snel weer terug. Zorg er daarnaast ook voor dat je alleen apparaten gebruikt als het écht nodig is, dus print zo min mogelijk en haal in één keer thee voor iedereen zodat de waterkoker niet meerdere malen aan hoeft. En zorg er bijvoorbeeld voor dat alle medewerkers bijvoorbeeld hun computers uitschakelen aan het einde van de dag. Kleine veranderingen kunnen al voor een grote besparing zorgen!

Verwarming

Ook de verwarming kan een grote kostenpost zijn. Ook hier zijn weer kleine aanpassingen te doen om grote resultaten te bereiken, want wij snappen ook wel dat het lastig is om nu opeens dubbel glas aan te schaffen of een heel nieuw verwarmingssysteem te installeren. Wat je wél kunt doen is de ruimtes goed ventileren en af en toe een raampje open zetten. Hoe schoner de lucht namelijk is, hoe sneller deze verwarmd kan worden. Zo bespaar je dus al gauw op de stookkosten. In slecht geïsoleerde panden gaat bovendien ook veel warmte verloren, dus dat is zonde. Toch investeren in een nieuw verwarmingssysteem? Ga dan voor een slimme thermostaat! Omdat je deze bedient met een app op je telefoon of tablet kun je hiermee de verwarming veel preciezer regelen. Bovendien zie je in de app het energieverbruik en kun je dit zo aanpassen om te zorgen dat er zo min mogelijk energie verspild wordt.

Energie besparen doe je dus bijvoorbeeld met led TL verlichting en energiezuinige apparaten. Zo zorg je niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor een kleinere belasting van het milieu. Twee vliegen in één klap dus!