/

Besparen op je creditcards

Met de start van het nieuwe jaar, maken veel mensen traditiegetrouw goede voornemens. Uit onderzoek blijkt dat een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking goede voornemens heeft op financieel gebied. Geld besparen staat al jaren in de top 3 van wat we eigenlijk allemaal wel zouden willen. Naast de andere cliché voornemens als stoppen met roken, gezonder leven en meer sporten prijkt besparen dus hoog op de lijstjes van bijna elke Nederlander. Er zijn natuurlijk vele manieren om geld te besparen. Welbekend zijn het kritisch kijken naar je energieleverancier, je telefoonabonnement, je hypotheek en zorgverzekering. Hoewel je natuurlijk alweer te laat bent om nog wat met de laatste optie te doen. Wist je dat er ook te besparen valt op je creditcards?

Waarom een creditcard? 

Door er helemaal geen te nemen, bespaar je al heel wat, maar loop je tegelijkertijd de voordelen van de creditcard mis. Een creditcard geeft immers ook veel gemak. Zo kun je bijvoorbeeld bij sommige hotels of reizen alleen maar boeken als je je creditcard gegevens invult. Een creditcard is ook handig om te gebruiken als borgstelling mocht je een auto huren. De fraudegevoeligheid van een creditcard is wel een nadeel, net als de soms hoge kosten die eraan verbonden zijn. Maar die hoge kosten heb je voor een deel zelf in de hand!

Als je op een slimme, doordachte manier gebruik maakt van je creditcard kun je dergelijke hoge kosten voorkomen. Als je ervoor zorgt dat je geen gebruik maakt van de mogelijkheid tot gespreid betalen (of rood staan) dan bespaar je jezelf al heel wat rente! Het rentetarief dat wordt gehanteerd is vaak niet misselijk. Ook doe je er verstandig aan op te letten met pinnen. Als je dit in je achterhoofd houdt, dan wegen de voordelen en het gemak van een creditcard misschien wel op tegen de nadelen.

Hoeveel creditcards heb je nodig?

Je kunt je afvragen of het noodzakelijk is dat elke persoon in je huishouden een eigen creditcard heeft. Misschien hebben je partner en jij wel genoeg aan 1 card. Dat scheelt weer in de kosten. Toegegeven dat het geen grote besparing is. Maar als je nou veel dergelijke kleine besparingen doet, zal je versteld staan van wat al die kleine bedragen bij elkaar opleveren.

Natuurlijk is het ook raadzaam om voordat je een creditcard aanschaft de prijzen te vergelijken. Verdiep je eens in de diverse creditcards die er te krijgen zijn. Er zijn vele aanbieders van creditcards en er is altijd wel een card die bij je past. Op verschillende sites staan vergelijkingen van aanbieders van creditcards. Zo kun je bijvoorbeeld een creditcard aanvragen via Totaalbesparen.com. Dit is een onafhankelijke vergelijkingssite voor vaste lasten. Vooraf kun je bedenken wat je belangrijk vindt. Wil je er wereldwijd mee betalen? Hecht je veel waarde aan een uitstekende klantenservice? Een creditcard kan ontzettend handig zijn en als je bovenstaande tips in je achterhoofd houdt, valt er zeker iets te besparen op je creditcards!