Besparen op je smartphone aankoop? Dit kun je doen!

We kunnen simpelweg niet meer zonder een smartphone, omdat alles en iedereen zich online bevindt. Je komt er dus niet onderuit om er vroeg of laat één aan te schaffen. Wel is er een verschil. Want waar de één veel geld besteedt aan het nieuwste van het nieuwste op smartphonegebied, wil de ander hier het liefst zo min mogelijk voor betalen. Voor die groep hebben we een aantal tips om zo goedkoop mogelijk uit te zijn.

1. Kies voor een refurbished iPhone

Apple en Android, dat is de eerste keuze die je moet maken. Voor de lange termijn is Apple beter geschikt, want zij ondersteunen iPhones gemiddeld 5 tot 6 jaar. Bij Android stopt de ondersteuning na maximaal 3 jaar. Hierdoor kun je lang met zo’n iPhone doen. Deze toestellen zijn alleen wel duur, maar gelukkig is er met refurbished een betaalbaar alternatief. Refurbished zorgt voor veel prijsverschil, terwijl het verschil in kwaliteit vergeleken met een nieuw toestel vaak nihil is. Hiervoor moet je wel bij een Keurmerk Refurbished-aanbieder zijn, zoals Forza Refurbished. Je bent dan verzekerd van een betrouwbare aankoop met 2 jaar garantie, die afkomstig is van een professionele en financieel gezonde aanbieder.

2. Het nieuwste device is niet nodig

In het kader van de lange software-ondersteuning, ben je met een oudere iPhone prima af. Zo is de refurbished iPhone 7 Plus van forza-refurbished.nl afkomstig uit 2016 en krijgt het toestel vermoedelijk de laatste software-update in september 2022. Tot en met september 2023 ben je dus verzekerd van een veilige telefoon vol recente functies Dat is nog vrij lang voor de prijs die je ervoor betaalt. Het toestel heeft een groot 5.5-inch scherm, een dubbele camera waarmee je Portretfoto’s maakt en een sterke processor waarmee je veel taken moeiteloos gedaan krijgt. Wil je het liever nét iets recenter en luxer? Dan kun je de iPhone 8 Plus refurbished kopen. Deze één jaar jongere iPhone heeft een achterkant van glas. Dat ziet er chiquer uit en ondersteunt tevens draadloos opladen. Ook is dit toestel een stukje krachtiger. Erg handig in een tijd waarin de technologie zich snel ontwikkelt!

3. Voordelig sim only-abonnement

Een reden om niet voor sim only te gaan, is de dure aanschafprijs van een smartphone. Dat probleem is met refurbished echter al getackeld. In dat geval kun je wél een sim only-abonnement kiezen en dat drukt de maandelijkse kosten aanzienlijk. Voor minder dan €10 per maand beschik je vaak al over 200 belminuten en 2GB internet. Zo’n bundel is voor de gemiddelde smartphonegebruiker vaak al voldoende, zeker als je veel offline en via wifi doet.

4. Doe zoveel mogelijk offline of via wifi

Een advies is om niet te laag te zitten in je bundel, want zodra je over het zogeheten plafond heen gaat, maak je al snel veel extra kosten. Je kunt dan beter voor €1 per maand wat meer GB’s nemen. Wil je toch echt zuinig aan doen? Dan kun je veel offline en via gratis wifi doen. Zo kun je muziek van Spotify downloaden via wifi en hier offline naar luisteren. Ook bellen- en videobellen kun je gewoon via wifi doen, via WhatsApp bijvoorbeeld. Hetzelfde geldt voor Netflix, waarbij je offline naar een serie kunt kijken die je via wifi hebt gedownload. Door slim met je bundel om te gaan kun je eenvoudig besparen op je dataverbruik en de kosten zo laag mogelijk houden.