Besparen op je mobiele telefoonabonnement: tips in 2021

Het is geen geheim dat telefoonabonnementen ontzettend duur kunnen zijn. Logisch, dat je dan naast al je andere maandelijkse lasten geen zin hebt in een mega telefoonrekening. Gelukkig kun je er zelf wat aan doen! Wij geven een aantal tips hoe jij kunt besparen op je mobiele telefoonabonnement in 2021!

Het abonnement

Het belangrijkste is een goed abonnement voor je telefoon. Er zit namelijk veel verschil in prijzen tussen de verschillende aanbieders van abonnementen. Zo kan je gaan voor een abonnement waarbij het toestel inbegrepen is, hierdoor zullen je abonnementskosten hoger zijn. Je krijgt het toestel er natuurlijk niet gratis bij. Je kunt ook zelf een toestel aanschaffen en dan een los abonnement afsluiten. Deze keuze is aan jou. Maar om een goedkoop mobiel telefoonabonnement te krijgen, is het handig om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Ook is het goed om in de gaten te houden wanneer je abonnement afloopt. Zodra dit gebeurt, kun je opnieuw gaan vergelijken. Check daarom nu of je ergens anders goedkoper of beter uit bent!

Hoeveel mb’s heb je nodig?

Ga je dit jaar een nieuw abonnement afsluiten? Dan is het handig om te weten hoeveel mb’s je nodig gaat hebben. Hier kan je makkelijk achter komen door je verbruik bij je oude provider op te zoeken. Neem de duurste maand in verbruik en neem deze als uitgangspunt voor je nieuwe abonnement. Maar pas wel op, betaal alleen voor wat je echt nodig hebt. Gebruik je niet veel data? Of bel je haast nooit? Meld je dan niet aan voor een duur onbeperkt data-abonnement of voor een onbeperkt aantal aan belminuten. Stem de aanbieding af op jouw behoeften.

Gebruik altijd wifi

Dit klinkt misschien als een logische tip, maar veel mensen vergeten het toch. Je kunt namelijk op bijna alle plekken gebruik maken van wifi. Ga je met de trein bij familie op bezoek? Probeer dan via de wifi in de trein gebruik te maken van je mobiel. Let er ook op dat je geen films, podcast of grote bestanden download als je niet met wifi verbonden bent. Zorg ervoor dat je bij je vrienden, familie en de plekken waar je vaak komt automatisch wordt geconnect met het wifi-netwerk.

Tussentijds je bundel aanpassen

Bij sommige providers is het mogelijk om tussentijds je bundel aan te passen. Dit kan voor sommige mensen echt een uitkomst zijn. Het kan namelijk voorkomen dat je de ene maand veel meer belminuten en mb’s nodig hebt dan de andere maand. Neem dit mee in je zoektocht naar het perfecte abonnement.

Offline!

Probeer zo veel mogelijk offline te doen. Er zijn veel apps op je telefoon waarbij je iets offline kunt luisteren of bekijken. Bijvoorbeeld op Spotify. Hier kun je terwijl je op wifi zit nummers downloaden en deze vervolgens zonder wifi offline beluisteren. Ook Netflix biedt deze mogelijkheid aan. Heb je een lange reis voor de boeg? Download van tevoren films op je telefoon en bekijk ze vervolgens offline! Naast dat offline kijken een stuk goedkoper is, gaat het ook een stuk sneller. Jouw gedownloade film is overal te kijken, zelfs als het bereik op die plek slecht is.