/

Besparen op opslag: 4 Tips

Als je veel spullen hebt en weinig opbergruimte kan het handig zijn om opslag te huren. Ook is het een perfecte oplossing voor je spullen als je bijvoorbeeld gaat verhuizen maar ergens tijdelijk moet verblijven. Hoe zorg je nu dat je niet teveel betaalt voor je opslag?

1. Kies de juiste maat

De eerste tip als het gaat om besparen op je opslag is het kiezen van de juiste grootte. En te grote opslagruimte betekent dat je betaalt voor ruimte die je niet gebruikt.

Kies je een te kleine box, dan is er niets aan de hand. Dankzij flexibele abonnementen is het gemakkelijk om naar een grotere ruimte over te stappen.

2. Kies de juiste huurperiode

Vooral als je de opslag tijdelijk nodig hebt, is het zonde om dit voor een langere periode te moeten huren. Betalen voor iets wat je niet gebruikt, wil je natuurlijk niet.

Kies in dat geval voor een flexibele huurperiode, bijvoorbeeld één die je per maand op  kunt zeggen. Dan zit je niet aan de kosten vast.

3. Tijd is geld

Als je het druk hebt, is het heel goed te begrijpen dat je weinig tijd hebt om op en neer te rijden naar de opslag. Of misschien heb je geen auto of past het er niet in één keer in. Een auto lenen of huren, meerdere keren op en neer rijden, dat kost tijd én geld.

Een opbergbox aan huis laten bezorgen? Dat bespaart je tijd en dus geld!

De oplossing is simpel: laat de opbergbox bij je thuis bezorgen. Dit concept ken je wellicht van containers voor bouwafval, maar is dus net zo gemakkelijk toe te passen voor opslag. De box wordt geleverd, jij zet hem vol wanneer je tijd hebt en hij wordt weer opgehaald als jij dat aangeeft. Vervolgens gaat de box naar dezelfde droge, verwarmde opslag waar hij veilig staat, en waar je altijd bij kunt.

4. Opruimen en weggooien

Je kunt klakkeloos al je huisraad of overgebleven spullen in de opslag zetten. Maar misschien is dit wel het moment om te bedenken of je het allemaal nog nodig hebt of gaat gebruiken. Het is zonde te betalen voor ruimte waar spullen staan die uiteindelijk weggedaan worden. Dus hoe minder spullen, hoe kleiner de box en hoe lager de kosten. Bovendien is ‘ontspullen’ à la Marie Kondo nog steeds helemaal hip.

Zorg dat je de overgebleven spullen in bijvoorbeeld allemaal dezelfde dozen doet. Zo kun je ze makkelijk stapelen en dat bespaart ook weer ruimte, en dus geld.