Besparen op een uitvaartverzekering

Net als voor andere verzekeringen betaal je bij een uitvaartverzekering ook maandelijks premie. Evenals vele andere Nederlanders wil jij waarschijnlijk ook besparen op jouw uitvaartverzekering. Heb je reeds een uitvaartverzekering lopen bij een verzekeraar? Dan is besparen in de meeste gevallen niet mogelijk. Je kunt een lopende polis namelijk niet overzetten naar een andere verzekeraar.

Heb je nog geen uitvaartverzekering afgesloten? Dan is het wel mogelijk om te besparen op deze verzekering. De premies voor deze verzekering verschillen namelijk per verzekeraar. Wanneer jij de top 3 uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijkt, valt het je vast al snel op dat ze verschillende prijzen hanteren. Wil je besparen op jouw uitvaartverzekering? In onderstaande tekst helpen wij jou hier een handje bij.

Hoe bespaar je op een uitvaartverzekering?
Voor wat betreft het afsluiten van een uitvaartverzekering heb je vandaag de dag talloze mogelijkheden. Er zijn namelijk diverse verzekeraars waarbij jij zo’n verzekering af kunt sluiten. De meeste mensen hebben geen zin om tijd of moeite te steken in uitvaartverzekeringen vergelijken. Wanneer je wilt besparen op jouw verzekering, is dit wel aan te raden. Door verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken, weet je namelijk snel wat de premie e is die verzekeraars hanteren voor een uitvaartverzekering.

Denk overigens niet dat je allerlei websites af moet struinen om uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken. Nee, tegenwoordig zijn er namelijk handige vergelijkingswebsite die dit voor jou doen. Hierdoor zie je binnen een paar tellen hoeveel premie je per maand betaalt voor een uitvaartverzekering. Bovendien zie je direct wat het verzekerde bedrag is, hoe het zit met de dekking, of en hoeveel bedenktijd je hebt en of aanpassen van de verzekering mogelijk is.

Kijk goed naar de voorwaarden
Ben je op zoek naar de goedkoopste uitvaartverzekering? Dan vind je deze door een vergelijking te maken. Je moet je overigens nooit alleen maar tot de prijs richten. Toch doen veel mensen dit wel. Indien jij alleen naar de prijs kijkt, kom je na het afsluiten van de verzekering mogelijk voor verrassingen te staan. Kijk daarom ook altijd naar de voorwaarden van een verzekering.

Wanneer je zelf kinderen hebt, raden wij je bijvoorbeeld aan om een uitvaartverzekering te zoeken met een gratis kinderdekking. Indien je voor zo’n verzekering kiest, zijn jouw kinderen tot hun 18e of 21e levensjaar gratis meeverzekerd. Indien zij voor deze leeftijd overlijden, hoef jij de uitvaart zodoende niet uit eigen zak te betalen.

Waarom verschillen premies van elkaar?
Veel mensen vragen zich af hoe het kan dat uitvaartverzekeringen onderling zo van elkaar verschillen qua prijs. In veel gevallen verzeker je hetzelfde, namelijk een uitvaart. De voornaamste reden voor de prijsverschillen zit hem in de geringe transparantie van de markt voor uitvaartverzekeringen. Hier is namelijk maar weinig over bekend.

Het verschil in prijs is daarnaast aan de consumenten zelf te danken. Waarom? Omdat het merendeel een uitvaartverzekering afsluit zonder een vergelijking te maken. Zo sluiten veel mensen bijvoorbeeld een verzekering af bij dezelfde verzekeraar als hun ouders. Uitvaartverzekeraars hoeven hierdoor niet de scherpst mogelijke prijs aan te bieden.

Lopende uitvaartverzekering afkopen
We haalden in de intro van deze tekst al aan dat overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar doorgaans niet interessant is. Je kunt jouw polis namelijk niet kosteloos oversluiten. Wanneer je een uitvaartverzekering bij een andere verzekeraar af wilt sluiten, moet je jouw huidige verzekering eerst afkopen.

Heb je een vergelijking gemaakt en hierbij ontdekt dat je wel degelijk kunt besparen op jouw uitvaartverzekering? Zorg dan dat je weet wat er komt kijken bij een uitvaartverzekering afkopen. Je moet bijvoorbeeld weten dat je een natura uitvaartverzekering niet altijd af kunt kopen. Kan dit bij jouw verzekeraar wel? Dan is het afwachten welke methode er gebruikt wordt om de afkoopwaarde van jouw lopende uitvaartverzekering te bepalen. Hak de knoop pas door wanneer je precies weet wat en hoe groot de gevolgen voor jou zijn.