Besparen op je woonverzekering en inboedel doe je zo!

Een nieuw plekje onder de horizon is geen goedkoop grapje. Er komen kosten bij kijken en je besteedt je hard gespaarde geld het liefste zo efficiënt mogelijk.  Daarnaast wil je wel je nieuwe plek zo tof mogelijk inrichten en natuurlijk beschermen met een goede verzekering. Denk je dat dit een combinatie is die niet samengaat? Dan heb je het mis. Met de onderstaande tips bespaar je op de bijkomende kosten van je nieuwe appartement of huis zonder daar voor concessies voor te doen. Klinkt niet verkeerd hé?

Kosten die je liever niet maakt
Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik heb over een haat/liefde verhouding met verzekeringen. Wanneer we ze nodig hebben, danken we god op onze blote knieën dat we ze hebben afgesloten, maar dan moet je de verzekering natuurlijk wel nodig hebben. Dit geldt ook voor een woonverzekering. Deze verzekering dekt de schade als er bijvoorbeeld brand uitbreekt in je nieuwe paleisje óf wanneer er ingebroken wordt. Absoluut geen overbodige luxe, maar je geeft er liever niet te veel aan uit. Gelukkig zijn er genoeg tips en tricks die je kan toepassen bij het afsluiten van een woonverzekering.

Lees je eerst goed in; bedenk bijvoorbeeld wat je belangrijk vindt en hoeveel jouw inboedel en huis daadwerkelijk waard is. Het zou zonde zijn als de verzekering op jaarbasis meer gaat kosten dan je hele Ikea interieur bij elkaar. Maar wellicht heb je wel een paar dure erfstukken in huis staan of heb je zojuist je droomhuis aangeschaft. Bedenk dus goed wat je precies verzekerd. Ook als je zelf gaat verbouwen, moet je extra goed nadenken.

Daarnaast kan je tegenwoordig ook heel simpel je goedkope woonverzekering vergelijken. Dit doe je door je wensen, en je budget, in te vullen in handige online vergelijkingstool. Deze tool tovert de goedkoopste verzekering naar voren die aansluit bij jouw wensen en eisen. Dit scheelt jou een hoop zoekwerk en stress.

Tot slot is het handig om je achterhoofd te houden dat niet alle woonverzekeringen alle soorten schade dekken. Zorg er dus voor dat je goed weet wat jouw woonverzekering dekt en kom niet voor onverwachtste kosten te staan.

 Pracht en praal
Wanneer je je inboedel voor een aanzienlijk bedrag hebt verzekerd, wil je natuurlijk ook dat je woonkamer een indruk achter laat. Gelukkig hoef dit niet per se veel te kosten en kan je voor een prima prijsje je nieuwe woonkamer inrichten als een waar paleis.

Ga bijvoorbeeld is op interieurjacht bij tweedehandswinkels. Je hebt soms wat geduld en goede hoop nodig, maar er zitten soms echt (design) parels tussen voor een prikkie. Bijvoorbeeld mooie, oude kastjes van eikenhout, maar probeer ook soms door het meubelstuk heen te kijken. Met een goede dosis creativiteit tover je elk meubelstuk om tot je eigen smaak. Twee linkerhanden? Misschien moet je dan toch je partner, nicht, vader of moeder lief aankijken om je een handje te helpen met je nieuwe project. Wanneer je liever geen tweedehands meubelstuk in je huiskamer hebt staan of extra gevoelig bent voor muffe geurtjes, dan kan je natuurlijk ook naar de Ikea, Leenbakker of Kwantum. Deze meubelgiganten hebben prima meubelen te koop voor ook nog is een prima prijs. Indien je het meubelstuk wat unieker wil maken, kan je natuurlijk altijd je creativiteit gebruiken.