Besparingstips

Besparen op je woonverzekeringen: zo pak je dat aan

0

Wil jij jouw maandlasten verlagen maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Neem dan een keer je woonverzekeringen onder de loep. Het kán namelijk zijn dat jouw woonsituatie in de afgelopen jaren is veranderd. Denk aan een uitbouw, nieuwe keuken of gezinsuitbreiding. Het kan er allemaal voor zorgen dat je woonverzekering niet meer helemaal past. Gelukkig is er bij verzekeringen zoals de woonverzekering van FBTO veel mogelijk. In deze blog geven we je tips voor het uitzoeken en afsluiten van een voordelige woonverzekering.

Opstalverzekering & inboedelverzekering

Onder je woonverzekeringen kun je twee belangrijke verzekeringen rekenen. Namelijk je opstalverzekering en je inboedelverzekering. De eerste is vooral voor je woning. Denk aan schade aan je huis door een flinke storm of door een brand. Je wil dan je woning zo snel mogelijk weer kunnen opbouwen, deze verzekering dekt deze kosten.

De inboedelverzekering is er juist voor de spullen binnen in je woning. Meubels, accessoires en apparaten. Maar soms ook kleinere dingen zoals sieraden en telefoons. Bijvoorbeeld na diefstal, maar ook na een brand. Er kunnen dan persoonlijke bezittingen verloren gaan die helaas niet te vergoeden zijn. Ook daarin kan de verzekering met je meekijken wat ze financieel daarin voor je kunnen betekenen. Bij FBTO krijg je zelfs 15% korting als je huis goed beveiligd is (mits het huis aan het Politiekeurmerk voldoet).

Verlaag je maandlasten

Wat kun je doen om je maandlasten te verlagen? Allereerst is het slim om je woonverzekeringen en eventuele andere verzekeringen bij één verzekeringsmaatschappij af te sluiten. Dat bespaart je vaak geld, doordat je dan korting krijgt. Maar het voorkomt ook eventuele overlap of gaten in de dekking. En dat laatste wil je ook niet riskeren. Loopt er een schadeclaim? Dan gaat dat vaak ook makkelijker doordat één partij het oppakt.

Kijk ook eens realistisch naar welke dekking voor jouw woonsituatie het beste is. Je kunt vaak kiezen uit een bepaald verzekeringsbedrag. Woon je in een oud huis? Dan zal het verzekeringsbedrag ook hoger zijn, dan wanneer je bijvoorbeeld in een nieuwbouwwijk woont. Door het goed uit te zoeken ben je goed verzekerd én je hoeft niet onnodig te veel te betalen.

Jaarlijkse afschrijving

Heb je besloten om over te stappen? Of wil je jouw betalingsregeling aanpassen? Kies dan voor een afschrijving per jaar in plaats van maandelijks. Veel verzekeringsmaatschappij geven een flinke korting wanneer je kiest voor jaarlijkse afschrijving.

Hoeveel geld ben je kwijt aan een oldtimer? Kopen + Onderhouden

Previous article

Besparen op je abonnementen, hoe doe je dat?

Next article
Login/Sign up