Schuimbeton: dit zijn de voordelen ervan!

Wanneer je je net gaat verdiepen in de wereld van bouwmaterialen- of onderdelen, kom je erachter dat er heel veel te ontdekken valt. Wist je bijvoorbeeld dat er allerlei soorten beton bestaan, die door hun eigen kenmerken om verschillende redenen veel voordelen kunnen hebben wanneer je gaat klussen. Schuimbeton kopen bij Woodstock Vloeren is een goed idee, omdat schuimbeton heel veel verschillende voordelen heeft. Benieuwd welke? Wij vertellen je er alles over.

Duurzaamheid

Duurzaam klinkt ons sowieso als muziek in de oren. Vanwege het veranderende klimaat in de wereld is het heel belangrijk om duurzame keuzes te maken, om op jouw manier een bijdrage te kunnen doen aan de wereld. Wist je dat je dat ook doet door te kiezen voor schuimbeton? Schuimbeton is een ontzettend duurzaam materiaal, omdat het ongevoelig is voor schimmels of andere dingen die het materiaal zouden kunnen beschadigen. Daardoor kun je er ontzettend lang mee doen en hoef je het niets te vervangen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de fundering en eventuele vochtproblemen.

Milieuvriendelijk

Schuimbeton is om nóg een manier vriendelijk voor het milieu, naast het feit dat het lang meegaat en dus duurzaam is. Het productieproces is namelijk ook niet zo belastend voor het milieu als het productieproces van normaal beton – dat komt omdat er bepaalde vulmiddelen aan schuimbeton worden toegevoegd, wat het milieu minder belast. Een perfect bouwmateriaal voor iedereen die zijn huis duurzaam wil aanpakken of verbouwen.

black and white abstract painting

Makkelijk materiaal

Schuimbeton is een heel fijn en aangenaam materiaal om mee te werken, voornamelijk omdat het heel laag is in volumegewicht. Iedereen die wel eens een betonblok heeft aangeraakt, weet wat voor zwaar en fors materiaal het is. Dat deze substantie iets lichter van gewicht is, maakt schuimbeton vanzelfsprekend fijner in gebruik. Perfect, ook voor de beginnende klusser. Dat brengt ons direct op het volgende punt:

Voor iedereen geschikt

Misschien ben je bang dat je zelf niet goed met schuimbeton zou kunnen werken. Bijvoorbeeld omdat je niet zo technisch aangelegd b ent, of omdat je twee linkerhanden hebt. Geen zorgen, schuimbeton is relatief heel makkelijk om mee te werken. Je kunt het heel gemakkelijk plaatsen, omdat het een vloeibaar mengsel is. Daardoor kun je zelfs alle hoekjes goed dekken. Voor wat extra tips kun je altijd nog een tutorial op Youtube raadplegen.

Sterk

Beton staat er natuurlijk om bekend dat het ontzettend sterk is. Bijna vergelijkbaar met een oude Nokia, zouden we willen zeggen. Hoewel houten vloeren soms kunnen verslechteren of zelfs kunnen gaan rotten, hoef je hier bij beton geen zorgen over te maken. Dat maakt beton ook zo’n goede optie voor een vloer. Wist je dat schuimbeton, ondanks dat het flexibeler en lichter is, minstens zo sterk is als echt beton? Wel de lusten, zonder de lasten, dus.

Wat kost schuimbeton?

 
De kosten voor schuimbeton hangen af van de laagdikte (de hoogte van je kruipruimte). Bij een hoogte van de kruipruimte van 50cm zijn de kosten voor 1m3 schuimbeton (dus één kuub) ongeveer 40 tot 68 euro inclusief BTW, afhankelijk van de vloeroppervlakte. Hoe groter de vloeroppervlakte, des te minder u betaalt! In de praktijk kunnen de prijzen sterk uiteenlopen, helemaal afhankelijk van de situatie, en het is goed om daar rekening mee te houden. Vraag daarom altijd eerst een offerte op of neem contact op, om vooraf al te weten waar je aan toe bent voor jouw specifieke situatie. Meer informatie over schuinbeton vind je overigens ook op https://www.schuimbeton.info