Besparen op de zorgpremie met de Zorgvergelijker 2021

Overstappen naar een andere zorgverzekering is één van de dingen die jaarlijks door ruim een miljoen Nederlanders wordt gedaan om te besparen op de kosten van de zorgpremie. Het bepalen van de criteria waaraan een zorgverzekering moet voldoen is tamelijk ingewikkeld, want dat wordt uitgelegd in de voorwaarden die bij de polissen van de diverse zorgverzekeraars worden gevoegd. Als eenvoudige consument kun je daar zonder hulp geen wijs uit worden. Gelukkig kun je daarom gebruik maken van de zorgvergelijker 2021. Daar zijn alle zorgverzekeringen van alle zorgverzekeraars in ondergebracht.

Criteria in de zorgvergelijker 2021

De zorgvergelijker 2021 kan op basis van enkele criteria bepalen welke de goedkoopste zorgverzekeringen zijn. Die criteria voer je zelf in. Het gaat onder anderen om je leeftijd, de vrijheid die je wenst in de keuze van artsen en ziekenhuizen, de hoogte van het eigen risico en de verzekeringsbehoefte aan gezondheidszorg die niet door de basisverzekering wordt gedekt. Bij dat laatste moet je denken aan tandartszorg, orthodontie voor kinderen tot 18 jaar, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, en fysiotherapie.

Spelen met de zorgvergelijker 2021

De criteria die je in de zorgvergelijker 2021 invoert worden naast alle zorgverzekeringen in de achterliggende database gelegd. Door je criteria te vergelijken met de dekking in die zorgverzekeringen ontstaat een ranglijst van goedkoopste zorgverzekeringen. Daaruit kun je kiezen. Je kunt de zorgvergelijker 2021 ook gebruiken om ermee te spelen. Door te variëren met de criteria kun je er achter komen of het wel verstandig is om onderdelen van de zorg onder te brengen in de zorgverzekering. Soms blijkt uit de berekeningen dat de jaarlijkse premie voor een aanvullende verzekering duurder is dan de zorg die daardoor wordt gedekt.

Extra service in de zorgvergelijker 2021

Het grote aantal gegevens in de zorgvergelijker 2021 heeft weinig toegevoegde waarde als er geen indicatie van de kwaliteit wordt gegeven. In de zorgvergelijker 2021 wordt daar op twee manieren in voorzien. Je kunt bij elke zorgverzekeraar in het zoekresultaat zien hoe tevreden de klanten van die verzekeraars zijn. Dat wordt vermeld in een aantal sterren, maximaal vijf. Ook is er een score zichtbaar van maximaal tien punten. Die score geeft de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit aan. Dit zijn beslist geen objectieve gegevens, maar ze kunnen je wel helpen om een keuze te maken voor een nieuwe zorgverzekering.

Hoe verloopt de overstap bij de zorgvergelijker 2021?

Overstappen met behulp van de zorgvergelijker 2021 lijkt heel gemakkelijk en dat is het ook. Je kunt een zorgvergelijker vinden op talloze sites, zoals zorgverzekering-vergelijken.net. In het kort gaat het als volgt. Je opent de zorgvergelijker 2021, je geeft je geboortedatum op, je kiest de hoogte van het eigen risico en je klikt op ‘Zoeken’. Op basis van die criteria krijg je het zoekresultaat te zien van alleen de basisverzekeringen. Vervolgens heb je de gelegenheid om de criteria voor de aanvullende verzekeringen in te voeren. De criteria mag je zo vaak wijzigen als je wilt.

De zorgvergelijker 2021 stuurt je door

Zodra het vergelijken van criteria leidt tot een tevredenstellend resultaat kun je besluiten om over te stappen naar de nieuwe verzekering. Klik dan op ‘Bekijken’. Op dat moment verlaat je de zorgvergelijker 2021 en wordt je automatisch doorgeleid naar de site van de zorgverzekeraar om de verzekering formeel aan te vragen. Dat is simpelweg een kwestie van je persoonlijke gegevens nogmaals in te voeren. Als de aanvraag is voltooid zal de nieuwe verzekeraar je daarvan een bevestiging sturen. Als je achteraf toch spijt hebt van je nieuwe zorgverzekering heb je veertien dagen de tijd om je overstap te annuleren. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Onafhankelijk zorgverzekeringen vergelijken en besparen is vanaf 12 november weer mogelijk op Zorgverzekering-vergelijken.net.