Dit zijn de beste budget scooters van 2020

Nu het steeds drukker wordt op de weg en de parkeerkosten in de grote steden de pan uit rijzen, is een scooter een ideaal vervoersmiddel geworden. Je bent sneller dan een fiets waardoor het ideaal is voor wat langere afstanden, in de stad ben je zeker net zo snel op plaats van bestemming als met de auto. Tijd om de beste budget scooters van 2020 voor je op een rijtje te zetten.

Wat is een budget scooter?

De moeder alles scooters is zonder twijfel de Vespa. Dit Italiaanse merk komt uit de Piaggio fabriek, maar is zeker ook de duurste optie van allemaal. Afhankelijk van het model en een eventuele aanbieding, betaal je minimaal €3000, maar ook al snel meer.

Een budget scooter is een model dat kwalitatief niet onder doet voor de Vespa maar dan tegen een lagere prijs. Vaak komen deze modellen uit Azië en ook hier heb je keuze uit een sportieve uitstraling of juist meer een retro model. Welke je ook kiest, je scooter verzekeren mag je niet vergeten.

Sym Fiddle 2

De Sym Fiddle 2 kom je regelmatig tegen en dat is niet zo gek. Het is een leuke scooter om te zien met zijn retro-uiterlijk en is zeer vriendelijk geprijsd. Hij is bij uitstek geschikt om in de stad te gebruiken; hij is lekker compact en je zet hem makkelijk weg. De zuinige en moderne motor voldoet aan alle milieueisen van dit moment. Wil je een bijzondere uitvoering? De Sym Fiddle 2 is ook als mat zwarte special edition te krijgen, en dat kost niets extra!

Peugeot Kisbee

De Peugeot Kisbee is een sportieve scooter van het Franse merk. Hij biedt vooral veel comfort, zelfs als passagier heb je voldoende zitruimte op deze scooter. Dit maakt de Kisbee een allemansvriend, geschikt voor stadsverkeer maar zeker ook voor woon-werkverkeer. Naast de zeer voordelige standaarduitvoering zijn er verschillende speciale kleurstellingen mogelijk, zoals matzwart en mat zilver, voor een geringe meerprijs.

Kymco Agility

Ook de Kymco Agility blinkt uit in comfort, en dat wederom in een sportief jasje. Het zadel kan zo ingesteld worden dat, als je er alleen op rijdt, je rug optimaal ondersteund wordt. Rijdt je veel met een passagier, dan kun je de Agility ook krijgen met een verlengde buddyseat, zodat er genoeg ruimte is om twee personen comfortabel te vervoeren. Alleen of met zijn tweeën, lange afstanden zijn geen probleem met de Agility.

Naast het standaardmodel met 12 inch wielen, is de Agility ook met 16 inch wielen te krijgen. Hierdoor is de wegligging beter en wordt het rijcomfort nog meer verhoogd.

De Agility kun je veel tegenkomen, er zijn namelijk ook twee zakelijke varianten: de Delivery voor bezorgers en de Carry met een mand voorop. De Agility is, zoals de naam al doet vermoeden, een flexibel inzetbare scooter voor een hele mooie prijs.

Kwaliteit

Met de kwaliteit van de nieuwe generatie budget scooters zit het wel snor. Het kan zijn dat je iets meer onderhoud hebt aan dit soort scooters maar dit is niet buiten proportie veel. Je kunt dus vele veilige én comfortabele kilometers maken op deze scooters!

Let trouwens wel op de regels voor scooters in jouw stad. Steeds meer steden zoals Amsterdam verbannen de scooter, ook de snor-variant zonder helm, naar de weg in plaats van het fietspad!