Heeft corona ook invloed op onze verzekeringen?

De komst van het coronavirus heeft tot nu toe veel negatieve gevolgen gehad voor Nederlanders. We komen mogelijk in de grootste recessie sinds de economische crisis van 2008 terecht en we maken ons zorgen om de gezondheid van ons en onze familieleden. De genomen maatregelen zorgen er mogelijk voor dat je niet meer naar kantoor gaat en een andere besteding van je vrije tijd hebt. Het laatstgenoemde mag dan een luxeprobleem zijn, maar er valt niet te ontkennen dat corona veel negatieve invloed heeft gehad op veel verschillende vlakken. Corona heeft voornamelijk grote financiële gevolgen voor veel mensen. Het kan dus dat je in nood zit en wat krediet kunt gebruiken. Is het nu ook ook moeilijker om krediet te krijgen sinds de komst van corona? Bekijk serviceprovider kredieten waar je kosteloos kredietaanstelling kunt aanvragen. Hoe zit het nu met de verzekeringen? We praten je bij.

Reizen

De reisadviezen worden regelmatig gewijzigd waardoor het plannen van reizen naar het buitenland lastiger is. De reisadviezen hebben ook invloed op jouw reis- en/of annuleringsverzekering. Wanneer je bijvoorbeeld een reis boekt naar een gebied wat oranje of rood is, dan is het annuleren van deze reis vaak niet verzekerd. Een vakantie boeken is nog steeds mogelijk, maar controleer de adviezen en maatregelen voordat je boekt om vervelende situaties en risico’s te voorkomen.

white ceramic mug on white table beside black eyeglasses

Zorgverzekering

Een aantal sectoren zijn hard getroffen en sommige mensen zitten plotseling zonder werk. Wanneer je merkt dat je daardoor de premie van jouw verzekering niet kunt betalen, dan is dat erg vervelend. In sommige gevallen is het mogelijk om een betalingsregeling te treffen met jouw verzekeraar of uitstel van betalen te krijgen. Vaak is een serviceprovider verzekeringen erg meegaand, neem daarvoor contact op met je adviseur.

Autoverzekering

Door de corona crisis kunnen we een stuk moeilijker reizen naar het buitenland. Maar wat nou als jouw auto nog in het buitenland staat en je hem door alle maatregelen nu niet meer op kan halen? Normaliter stopt de gemiddelde autoverzekering na een 175 dagen waarin het voertuig niet in Nederland staat. Meld je altijd bij je adviseur als je vragen hebt over de dekking of wanneer je een bijzondere gebeurtenis meemaakt.