Dé tips voor het bouwen van een goedkope dakkapel

De kans is groot dat jij er over nadenkt om een dakkapel op je woning te plaatsen. Er is namelijk een reden dat je hier op de site terecht bent gekomen. Het nadeel van een dakkapel is dat het aardig wat kosten met zich mee kan brengen. Tenminste, dit is wat de meest mensen denken. Het is echter mogelijk om een goedkope dakkapel te realiseren bij jou op het pand als je dit graag wilt. Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt doen? Om hierachter te komen is het handig om snel verder te lezen. We hebben namelijk dé tips voor het vinden van een goedkope dakkapel voor jou op een rijtje gezet!

Kies voor de standaard vorm

De beste tip is om te kiezen voor een standaard vorm. Het meest voorkomende type dakkapel is de dakkapel met puntgevel. Deze is voorzien van een eenvoudig zadeldak dat naar beide zijden afloopt. Een verticaal frame ondersteunt de vlakken en vormt zo een driehoekig gedeelte onder de daklijn. Het voordeel van deze standaard vorm is dat je het minste geld kwijt bent. Kies je daarentegen voor een speciale vorm dan is de kans groot dat de kosten aanzienlijk hoger uit zullen vallen.

Kijk voldoende rond bij aanbieder

De volgende tip is om goed rond te kijken naar verschillende aanbieders voordat je zomaar een keuze maakt. Een dakkapel wil namelijk nog wel eens wisselen in prijs. Voor sommige bedrijven ben je met 20.000 euro wel klaar, maar bij andere aanbieders ben je veel meer kwijt. Over het algemeen zal je rekening moeten houden met een prijs van ongeveer 500 tot 600 euro per m². Dit geeft je enig inzicht in wat voor totaalprijs je kwijt bent voor jouw woning.

Durf te onderhandelen

De laatste tip die je veel geld kan besparen is durven te onderhandelen. Te vaak zien we dat mensen niet durven te onderhandelen als het aankomt op de prijs. Vaak is het echter mogelijk om een bepaalde mate van korting te krijgen, bijvoorbeeld als je de ruimte alvast voor kunt bewerken. Of denk aan de situatie waarin je los de materialen inkoopt. Door in onderhandeling te treden is het in veel gevallen mogelijk om een mooie prijs af te spreken voor het realiseren van de dakkapel bij jou op de woning.

Zolang je de bovenstaande tips in gedachten houdt is het echt niet zo lastig om voor weinig geld een dakkapel te realiseren. Het is verleidelijk om te proberen zelf aan de slag te gaan als je een beetje handig bent, maar dit raden we aan iedereen toch af. Het is namelijk zo dat er aanzienlijk wat kennis en expertise bij komt kijken. De kans dat het fout gaat wanneer je het zelf doet is erg groot, met alle gevolgen van dien. Gelukkig kan ook jij door de relatief lage prijzen alles uit handen geven. Op die manier heb je er helemaal geen omkijken meer naar!