Drie heerlijke recepten met spinazie als basis

In Nederland wordt spinazie veel in salades verwerkt of als warme groente opgediend tijdens de avondmaaltijd. Spinazie is een gezonde bladgroente die vol mineralen, eiwitten en vitaminen zit.  Je kunt deze groente ook gebruiken om verschillende gerechten klaar te maken. Wij hebben drie lekkere recepten voor jullie geselecteerd, die je zelf thuis kunt proberen.

Spinazie lasagne
De eerste stap is het verwarmen van de over op 200 °C. Maak met een rasp de uien, knoflook en Pecorino fijn.
Zet een pan met olie op vuur, hierin zul je de ui 4 minuten lang frituren. Hierna voeg je knoflook, oregano en het gehakt erbij. Dit alles wordt mooi goudbruin gebakken, waarna je de tomatenblokjes erbij doet en het vijf minuten lang laat koken. Voeg wat peper en zout toe voor smaak.

Nu het gehakt gaar is, ga je het nu op de lasagnevellen plaatsen. Zorg ervoor dat die alles goed verdeeld is. Zet laagjes met ⅓ van de gehaktsaus, ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van de spinazie en ⅓ van de mascarpone. Dit alles gaat nu in de over voor 30 minuten, met aluminiumfolie erop. Wanneer je de lasagne uit de oven haalt laat je de folie nog even 20 minuten op zitten.

Warme spinazie met kip of vis
Je kunt spinazie om vele manieren gaar krijgen. Door het te blancheren of met wat olie in een wok pan te zetten. Als je de spinazie blancheert moet je het water goed laten koken en daarna laten uitlekken. Wil je de spinazie in een wok klaar maken, zul je de pan op een middelhoog vuurtje moeten plaatsen, met wat olie. Roerbak de spinazie tot hij helemaal zacht is.
Spinazie kan de volgende dag opnieuw opgewarmd worden. Daarom is het belangrijk om de groente nadat ie afgekoeld is, gelijk in de ijskast te doen. Op deze manier voorkom je dat bacteriën zich gaan vermenigvuldigen op de groente. Deze lekkere groente kan goed gecombineerd worden met vis of kip.

Tagliatelle met spinazie en gamba`s
Je zult eerst moeten beginnen met het koken van de pasta. Merk je dat het water aan het koken is, kun je dan de pasta in het water doen. Wanneer je merkt dat de pasta zacht gekookt is kan het uit het vuur uit. Haal vervolgens de pasta uit het water en laat het goed uitlekken.

Nu is het tijd om de spinazie schoon te wassen, zet de groente in een bakje met wat water en zout. Op deze manier komt het zand los te zitten, hierna spoel je de groentebladeren nog twee keer met stormend water. Laat de groente goed uitlekken en drogen.
Snijd de rode uitjes in kleine stukken en scheur de oesterzwammen evenredig. Bij het pellen van de gamba’s kun je de staart als decoratie laten staan. Als je in stukje in de rug snijdt, wordt het makkelijk om het darmkanaaltje te verwijderen.

Bak de rode uien samen met de oesterzwammen in een pan tot zij een mooie goudbruine kleur hebben. Voeg al roerend de spinazie toe en daarna de pasta, dit hoeft maar net twee minuten mee te koken. Vergeet niet de gamba’s te bakken tot ze gaar zijn.
Schep de pasta zonder vocht op de borden, vervolgd met wat verste oregano, olijven en stukken gorgonzola en niet te vergeten de gamba’s.