Geld besparen door de juiste raambekleding

Wist je dat je geld kunt besparen door de juiste raambekleding aan te brengen? Hoe dat precies ziet en hoe je geld kunt besparen, dat vertellen we jou in deze blog. Want gelukkig kan het makkelijker dan je denkt! En daarnaast geven we je graag nog een paar tips mee. Lees dus zeker even mee.

Wie graag zijn woning koel houdt, houdt rekening met isolerende oplossingen. Maar dat niet alleen, isolerende raamkleding zorgt er ook voor dat je geld kan besparen. Er zijn natuurlijk meerdere opties, denk bijvoorbeeld aan HR++ glas. Dit glassoort is zo isolerend dat de koelte binnen blijft en de warmte buiten, of andersom. En dat scheelt je weer stookkosten. Maar dit glassoort is wel prijzig en daarnaast kan je niet elk raam vervangen voor isolerend glas. Daarom is het ook slim om eens goed te gaan kijken naar de raambekleding.

Isolerende waarde van gordijnen

Door te kiezen voor de juiste gordijnen kan je dus geld besparen. Denk aan jaloezieën, luiken, plissegordijnen of gordijnen. Als je deze, zodra het donker wordt, sluit kan je wel 270 m3 gas per jaar besparen. Hiermee verdien je jouw raamkleding met gemakkelijk terug. En dat niet alleen, het is natuurlijk ook beter voor het milieu.

En we hadden het net natuurlijk even over isolerend glas. Maar wist je dat enkel glas met goede isolerende gordijnen net zo goed werkt als dubbel glas? Waarschijnlijk niet, maar het is echt zo. Daarnaast is het goed dat je bij het aanschaffen van de raambekleding goed let op de isolerende werking van de gordijnen. Je moet hierbij letten op de U-waarde. Deze U-waarde geeft namelijk aan hoeveel warmte er wordt doorgelaten door de stof of het materiaal. Hoe lager deze waarde is, hoe beter de warmte wordt tegengehouden en hoe minder er wordt verloren. Zo hebben houten binnenluiken een U-waarde van 2,1 en enkel glas zonder raambekleding een 5,3. Als je kiest voor Dubbelglas HR++ in combinatie met dubbele plisségordijnen met aluminium coating van ilumio.nl dan kom je uit op een U-waarde van 0,83.

Wat kan je nog meer doen om geld en gas te besparen?

  1. Doe ’s avonds op tijd de gordijnen dicht. Op deze manier kun je de warmte binnenhouden op koude dagen.
  2. Let erop dat de raambekleding niet voor de verwarming komt te hangen, op deze manier stook je voor de stof en kan het niet de rest van de kamer bereiken.
  3. Kies eventueel voor dubbele plisségordijnen met een speciale coating aan de binnenzijde van het gordijn. Dit levert ook veel besparing wat betreft energie op.
  4. Stook niet heel de dag, maar alleen als je er ook daadwerkelijk bent. Stop op tijd met stoken voordat je gaat slapen.
  5. Trek eerst een trui aan of sokken als je het koud begint te krijgen. Of trek een kleed over je heen als je op de bank zit. Op deze manier kan je het aanzetten van de verwarming nog even uitstellen.
  6. Steek kaarsen aan in de kamer waar je bent. Ook hier komt warmte vanaf en is ook nog eens gezellig.

Nog meer tips om op gas te besparen? Lees dan deze tips!