Geld besparen op je online aankopen: 5 tips

Nieuwe kleding, boodschappen of zelfs een heel nieuw interieur: we bestellen het maar al te graag online. Met een druk op de knop kun je van alles bestellen en heb je heel veel geld uitgegeven. Fijn natuurlijk dat dit kan, maar ook een beetje gevaarlijk dat het zo makkelijk is om geld uit te geven. Wij vertellen je hoe je geld kunt besparen op je online aankopen.

Tip 1: Ga op zoek naar een kortingscode

Als je bezig bent met afrekenen van je online aankopen, zie je vaak de vraag ‘Heb je een kortingscode?’. Veel mensen weten niet dat online websites heel vaak kortingscodes hebben die je gewoon mag gebruiken, bijvoorbeeld winkels zoals de H&M. De H&M korting kun je dan makkelijk invullen. Als er een kortingscode beschikbaar is, zie je die vaak direct op de homepage van de webshop staan. Anders kun je altijd even Googelen: naam van de winkel + kortingscode. Er zijn daarnaast ook verschillende websites die de codes voor je verzamelen. Dit is een makkelijke manier om geld te besparen tijdens het online winkelen.

Tip 2: Wacht tot de sale

Heb het perfecte paar schoenen gevonden, maar vind je de prijs toch wat aan de hoge kant? Dan kun je wachten tot de uitverkoop. Deze zijn vaak seizoensgebonden: zo is er een uitverkoop aan het einde van de zomer en aan het einde van de winter. Sommige winkels hebben altijd een uitverkoop, dit kun je terugvinden op de website.

Tip 3: Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Onderaan de pagina van jouw favoriete webwinkel kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief. Bij veel online webwinkels ontvang je een kortingscode zodra je je inschrijft. Daarnaast wordt je via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden van alle aanbiedingen.

Ook kun je voor kortingen sparen door een account aan te maken. Hier worden dan al je aankopen geregistreerd zodat je punten kunt sparen. Als je een bepaald aantal bestellingen heb je geplaatst, ontvang je bijvoorbeeld € 5 korting.

Tip 4: Gebruik Instagram

Tegenwoordig is Instagram dé plek waar alle grote merken reclame maken. Via hun Instagram en Sociale mediakanalen posten ze kortingscodes of winacties. Maar er is nog iets waar je op kunt letten als je graag met korting shopt. Veel grote merken werken samen met influencers. Deze influencers delen op hun Instagram dan een kortingscode. Ook kun je op Instagram zoeken op ‘Tags’. Vul in de zoekbalk # + winkelnaam + kortingscode in.

Tip 5: Gratis verzending

Veel grote winkelketens rekenen tegenwoordig geen verzendkosten meer. Maar er zijn natuurlijk genoeg kleinere webwinkels die dit nog wel doen. Je betaalt dan al snel 4,95 euro extra. Bekijk in dat geval eens of er een minimale orderwaarde is voor gratis verzending. Stel, je bestelling wordt gratis verzonden vanaf € 20 en je hebt op dat moment € 18 in je winkelmand. Dan is het voordeliger om te kijken of er koopjes te vinden zijn voor een paar euro. Ook kun je samen met iemand bestellen. Misschien dat jullie samen wél aan de minimale orderwaarde kunnen voldoen voor gratis verzending. En anders kun je de verzendkosten onderling verdelen.