BesparingstipsHandig & Verstandig

Geld besparen op je verzekering kan eenvoudig met deze tips

0

Een verzekering afsluiten is een handige manier om jezelf en je familie te dekken tegen onverwachte kosten. Voordat je een verzekering gaat afsluiten is het goed om na te gaan welke verzekering je allemaal nodig hebt. Ook kun je verschillende verzekeringsmaatschappijen eerst met elkaar vergelijken. Er zijn namelijk verschillende soorten verzekeringen en niet allemaal zijn verplicht. Zo heb je de levensverzekering, een woonverzekering en zelfs een verzekering voor je huisdieren. Sluit je meerdere verzekering af dan kun je soms een korting krijgen. Bij veel aanbieders zijn je gezinsleden ook automatisch meeverzekerd.

Besparen op verzekering

Het is een goed idee om jezelf te verzekeren. Als er plotseling iets gebeurt dan is het een prettig gevoel om terug te vallen op je verzekering. Heb je dat niet dan moet je ineens een groot geldbedrag uitgeven. Maar hoe kun je besparen op je verzekering? Wat je kunt doen is meerdere verzekeringen of een verzekeringspakket te laten aansluiten bij dezelfde verzekeraar. Je kunt dan een korting krijgen.

Bij veel verzekeringen heb je ook aanvullende dekkingen. Je kunt je verzekering dus uitbreiden. Maar deze aanvullende dekkingen zijn vaak overbodig en niet nodig. Bereken van tevoren hoeveel een eventuele schade kost en of je het zelf kunt betalen of bespreek dit eerst met je verzekeraar. Hou je poliskosten jaarlijks bij. Ook kun je verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken op hun dekkingen en premie. Je ziet dan meteen of je bij de ene goedkoper uitkomt. Verzeker alleen risico’s waarvan je zeker weet dat je die niet zelf kunt dragen. Medische kosten, schade aan je huis of het betalen van een begrafenis zijn allemaal heel duur. Je kunt voor deze situaties dus wel een verzekering afsluiten. Voor andere kosten kun je voor jezelf wat geld opzijzetten.

Een rechtsbijstandverzekering kiezen

Wat is een rechtsbijstandverzekering? Dit is een speciale verzekering die de kosten vergoedt van benodigde rechtshulp. In welke situatie kun je gebruik hiervan maken? Je kunt hulp en ondersteuning krijgen van een rechtsbijstandverzekering als je juridische hulp nodig hebt, bijvoorbeeld voor problemen tijdens een vakantie in een ander land. Een rechtsbijstand verzekeraar biedt juridische bijstand door een jurist of door gespecialiseerde advocaten en andere deskundigen. De kosten die zo een procedure met zich meebrengt vallen ook onder deze verzekering. Een rechtsbijstandverzekering kan een uitkomst bieden bij conflicten. Rechtsbijstandverzekeringen worden door verschillende verzekeraars aangeboden en kunnen dan ook in prijs verschillen.

Hoe kun je zo voordelig mogelijk lenen? Wat valt er te besparen?

Previous article

Dit zijn de goedkoopste vakantielanden in Europa in 2020

Next article
Login/Sign up