Besparingstips

Wat zijn de goedkoopste elektrische auto’s in 2020?

0

Het rijden van een elektrische auto is de laatste jaren steeds populairder geworden en veel automerken doen er alles aan om het rijden van een elektrische auto zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Er zitten namelijk heel wat voordelen verbonden aan (het rijden van) elektrische auto’s, al is het maar dat je geen uitstootgassen hebt. Hierdoor hoef je nooit te tanken en rijd je op een milieuvriendelijke manier.

Een groot tegenargument voor het niet aan willen schaffen van een elektrische auto is echter dat de aankoop heel duur zou zijn. Elektrisch rijden is natuurlijk nog niet heel lang populair, dus de groep mensen die zich een elektrische auto zou kunnen veroorloven, zou klein zijn. Echter hoef je niet altijd een grote zak met geld te hebben om een elektrische auto te kunnen kopen. Ook de verzekering auto speelt een rol natuurlijk. Wij bespreken de goedkoopste elektrische auto’s in dit artikel.

Peugeot ION – 22.360 euro, 150 km

Deze top auto van Peugeot is de meest goedkope optie voor een elektrische auto anno 2020. Hij kost slechts iets meer dan 20.000 euro. Dit was één van de eerste die de elektrische markt betrad. Eén nadeel: je kunt er slechts 150 kilometer mee rijden. En dat is natuurlijk vrij kort, zeker als je je bedenkt dat dit de uiterste actieradius is. Rijd je iets minder zuinig, dan kun je er ook een stuk minder ver mee.

Skoda Citigo-E IV – 23.290 euro, 260 km

De Volkswagen Groep, waar Skoda onder valt, wilde alle benzinemotoren schrappen uit hun oeuvre. Veel is elektrisch geworden. Wil je nog steeds gebruik maken van een verbrandingsmotor, dan kun je slechts gebruik maken van de Volkswagen Up. Deze Skoda CItigo-E IV is één van de meest goedkope elektrische auto’s out there. Het is ook mogelijk om deze auto te private leasen.

Smart EQ ForTwo – 23.995 euro, 159 km

Smart probeerde dit model eerst hybride te maken, maar het is in zo’n compact model als Smart uitbrengt vaak moeilijk om een plug-in hybride systeem te fabriceren. Daarom is er gekozen om van deze smart een volledig elektrisch model te maken. Het grootste voordeel van dit elektrische model van Smart is dat hij verkrijgbaar is zonder dak, in een cabrio-model. Dan betaal je 26.995 euro voor de zogeheten ForTwoCabrio.

Smart EQ ForFour – 23.995 euro, 153 km

Als vierde op deze lijst staat er een model van Smart, die zich onderscheid van zijn voorganger om dat hij vier deuren heeft. Hij heeft een iets kleinere actieradius (6 kilometer minder), maar als voordeel kan deze ForFour zichzelf wel totaal opladen in slechts 40 minuten.

MG ZS EV – 30.985 euro, 263 km

Deze budgetvriendelijke elektrische auto heeft van dit rijtje de grootste actieradius, van 263 kilometer. Dat betekent dat je dus best wat kilometers met dit model kan maken voordat hij opnieuw opgeladen dient te worden. Deze auto verscheen vorig jaar op de markt en werd in korte tijd zeer populair. Ook financieel gezien een voordelige auto, omdat je 8 procent bijtelling krijgt over de totale prijs.

Corona besparingstips: zo kom je de komende tijd door

Previous article

Hoeveel kun je besparen door van zorgverzekering te veranderen?

Next article
Login/Sign up