Goedkope LED spots of dure LED spots?

Wat zijn de verschillen tussen dure LED-spots en goedkopere LED-spots? Wij zochten in dit artikel de verschillen voor je uit en waar je om moet letten bij het kopen van nieuwe LED-spotjes.

Wij Nederlanders willen alles altijd zo goedkoop mogelijk. Daarom zoeken wij bij Besparo uit wat nu de beste en tegelijk goedkoopste opties zijn. Zo doen wij dat ook met LED-spotjes. Want er zijn zo veel verschillende keuzes, en de prijzen verschillen enorm. Maar waarom zijn deze prijsverschillen er nu eigenlijk. Aan het einde van dit artikel hebben wij een conclusie gemaakt waarin wij vertellen waar je op moet letten bij het aanschaffen van nieuwe LED-spots.

Goedkope LED-spots

Vanaf € 1,76 heb je al LED-spots. Dit zijn spotjes die je kan inbouwen in bijvoorbeeld je plafond. Je denkt nu misschien, dit merk zal wel niks zijn, maar ze zijn gewoon van Philips. Dus je weet dat je iets koopt van goede kwaliteitsnormen.

Dure LED-spots

Voor deze prijs kan je bijna 40 van de goedkoopste LED-spots halen. Dit heeft alles te maken met een aantal handige functies. Zo is deze LED-spot voorzien van een smart systeem. Je kan deze namelijk verbinden met je wifi via een app.

Wat zijn de verschillen tussen goedkope en dure LED-spots?

Wij zullen aan de hand van een aantal punten de verschillen voor je op een rij zetten tussen de dure en goedkope LED-spots.

  • Garantieperiode

Er zit een verschil in de garantieperiode voor goedkopere en duurdere LED-spots. Zo gaan ze erbij duurdere automatisch vanuit dat ze meerdere jaren mee zullen gaan. Soms krijg je dan ook bij een duurdere LED-spot tot wel drie jaar garantie. Dat is behoorlijk lang voor een lamp.

  • Smartsystemen

We willen tegenwoordig niet meer naar de schakelaar hoeven lopen om onze verlichting te veranderen. Daarom zijn er LED-spots ontwikkeld met smartsystemen zodat we ze vanuit de luie stoel kunnen bedienen

  • Verschillende kleuren

Een goedkope LED-spot zal maar één lichttint hebben. Terwijl er ook LED-spotjes zijn die tot wel 300 verschillende kleuren en tinten hebben. Zo kan jij een echte disco maken van je woonkamer.

Conclusie: Kiezen voor dure of goedkope LED-spots?

Wij zullen maar gelijk met de deur in huis vallen. Het kiezen van LED-spots die 40 keer duurder zijn dan de goedkoopste is natuurlijk te gek voor woorden. Maar wij zouden je ook niet aanraden om te gaan voor de goedkoopste. Er zijn veel LED-spots die niet te duur zijn, maar wel verschillende functies hebben zoals kleuren en misschien zelfs een langere garantieperiode. Ga dus niet voor het goedkoopste, maar ook zeker niet gelijk voor het duurste.