Besparingstips

Deze hacks en tricks helpen je te besparen online, zonder dat het moeite kost

0

Af en toe wat meer besparen op je uitgaven kunnen de meeste mensen vaak wel gebruiken. Echter wil je waarschijnlijk niet dat dit je ook veel moeite kost. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je tóch bespaart op je uitgaven? Wij geven tips om te besparen, die je amper hoeft door te hebben. Zo spaar je, zonder dat je er iets voor hoeft te doen! Handig, toch?

 Je uitgaven concreet maken

De meest gegeven tip door professionals blijft toch wel het uiteenzetten van je uitgaven. Vaak heb je een verkeerd beeld van waar je precies je geld aan uitgeeft. Z kan het bijvoorbeeld zijn dat je denkt dat je vaak geld uitgeeft aan het bestellen van eten, maar je eigenlijk te vaak te dure boodschappen doet bij je lokale supermarkt. Wanneer je dit in kaart hebt gebracht, is het een stuk makkelijker om te overzien op welke uitgaven je het best zou kunnen inkorten, om zo een stuk meer geld te besparen. Je kunt dit doen door een fysiek kasboekje bij te houden, maar je kunt dit ook overzichtelijk maken met behulp van een app.

close-up photo of assorted coins

Zelf eten maken

Wat vaak een uitgave is wat veel mensen onbewust doen, is bijvoorbeeld het bestellen van eten of het kopen van een broodje in de kantine van je werk of school (tijdens de lockdown uiteraard niet aan de orde). Dit is hartstikke zonde, want wanneer je zelf je lunch zou voorbereiden, dan zouden die uitgaven buiten de deur niet nodig zijn. Ook het halen van een koffie om de hoek kan al snel in de kosten lopen, zo ben je al snel een paar euro of meer kwijt aan een kleine koffie. Stel dat je 3 x per week een koffie zou halen van 3,50,- euro, dan ben je hier maandelijks toch al meer dan 31 euro aan kwijt. Dure koffie, dus!

Let op bonussen of cashbacks

In sommige gevallen kun je een bonus ontvangen bij een aankoop, of een cashback. Dit betekent dat je achteraf geld kunt terugkrijgen, ná je aankoop. Met een simpele zoekopdracht op Google kom je er zo achter wat bijvoorbeeld de beste casino bonus is. 

Stop elke dag 2 euro in een spaarpot

Deze hack gaat eigenlijk alleen op voor degenen die nog vaak contant geld gebruiken. Als je elke dag twee euro in een spaarpot zou stoppen, dan bespaar je maandelijks al 60 euro, en heb je jaarlijks zo’n 720 euro gespaard, terwijl de handeling van twee euro in een spaarpot doen niet voelt als een grote moeite of als een grote uitgave. Om deze hack ook beschikbaar te maken voor online geld, zou je dit op internet bankieren kunnen instellen. Zo heb je amper door dat je spaart.

Stuur tikkies

Ook al ben je nog zo aardig, soms is het echt niet aan jou om dingen voor anderen te betalen. En als je dit wel hebt gedaan, vergeet dan geen tikkie te sturen! Vaak schieten uitgaven die je voor jou en je vrienden hebt gedaan erbij in, waardoor je vergeet dat je iets voor iemand hebt betaald of voorgeschoten. Dit is echter een uitgave die je makkelijk zou kunnen reduceren door simpelweg je geld terug te vragen wanneer je iets voor iemand hebt voorgeschoten.

Leen geen geld

Het lenen van geld kost natuurlijk óók geld, en dat is zonde. Als je even krap bij kas zit, probeer dit dan voor jezelf te noteren en te zorgen dat je hier de volgende maand geen last meer van hebt. Zeker als je geld leent waar rente overheen zit, is het alleen maar zonde om je geld hieraan uit te geven. Met het lenen van geld ben je op lange termijn vaak nog verder van huis dan voorheen. Ook geld lenen aan vrienden is vaak af te raden.

Is er te besparen op een autoverzekering?

Previous article

Beste neustrimmers van 2021

Next article
Login/Sign up