//

Hoe is de garantie geregeld voor Refurbished iPhones?

Een nieuwe iPhone is duur, heel duur. Voor veel mensen een reden om voor een andere smartphone te kiezen. Maar dat is niet nodig als je een goede refurbished iPhone aanschaft. Dan heb je de mooiste en beste toestellen, als nieuw, maar dan tegen een lagere prijs. Waar moet je op letten als je een refurbished iPhone wil kopen? En hoe is het geregeld met de garantie?

Betrouwbare aanbieder

Kijk bij de aanschaf van een refurbished iPhone naar de betrouwbaarheid van de (web)winkel waar je deze wil kopen. Vergelijk het maar met het kopen van een tweedehands auto, dat doe je ook niet bij een louche partij.

Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de voorwaarden, de reviews en naar wat ze aanbieden. Ook voor refurbished iPhones geldt: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. Dus als een partij een toestel veel goedkoper aanbiedt dan anderen, dan is het goed mogelijk dat er iets niet helemaal in de haak is. Let hier dus op.

Garantie op een refurbished iPhone

Een betrouwbare aanbieder zal altijd een refurbished iPhone met garantie aanbieden. Het is heel gebruikelijk dat je, net als bij een nieuwe iPhone, twee jaar garantie krijgt op je toestel.

Een goede refurbished iPhone is dan ook volledig gecontroleerd. Mochten er problemen zijn tijdens de check, dan wordt het toestel gerepareerd met de meest hoogwaardige en kwalitatieve onderdelen. Zo weet je zeker dat je toestel echt zo goed als nieuw is en er ook zo uitziet. Dat krijg je niet met een gewone tweedehands iPhone die je elders koopt.

Bij betrouwbare aanbieders krijg je de kans om je toestel uit te proberen, net als dat je bij een nieuw toestel krijgt. Bevalt het toestel binnen de gestelde tijd niet, mag je deze kosteloos retourneren of omruilen.

Accessoires

Daarnaast is het gebruikelijk dat je in ieder geval een goede lader met laadkabel meegeleverd krijgt, bij voorkeur een originele of in ieder geval een gecertificeerde. Hierop zit overigens geen garantie, maar dit voorkomt wel onveilige situaties.

Daarnaast bieden sommige aanbieders ook direct een hoesje en screenprotector aan zodat je toestel direct beschermd is. Hierdoor kun je meteen volop genieten van jou zo goed als nieuwe iPhone!