/

Hoe kun jij de beste verzekering voor jouw voertuig uitkiezen?

Anno 2019 bezit eigenlijk elke volwassene wel een voertuig waar een verzekering voor nodig is. Veel mensen hebben een auto, waarvoor er ontzettend veel autoverzekeringen zijn te vinden. Daarnaast zijn er ook Nederlanders die gebruik maken van een scooter, zij moeten dus hun scooter verzekeren. In dit artikel kun je meer lezen over de verzekering voor een auto of een scooter.

Autoverzekering

Er zijn veel verschillende aanbieders van autoverzekeringen, die bovendien ook nog eens meerdere van zulke verzekeringen aanbieden. Zulke verzekeringen vergelijken is dus zeker weten aan te raden, zodat jij de autoverzekering uitkiest die het beste past bij jouw wensen en budget. Elke bezitter van een auto heeft hiervoor dus een verzekering nodig.

Er zijn drie verschillende soorten autoverzekeringen, te beginnen met de WA autoverzekering. Dit is de minst uitgebreide dekking en staat voor de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Zo een verzekering moet je minimaal afsluiten voor jouw auto. De WA autoverzekering biedt geen dekking als je schade hebt aan je eigen auto. Het vergoedt alleen schade als jij met jouw auto deze toebrengt aan anderen.

Een uitgebreidere versie is de WA beperkt casco autoverzekering. Als jouw auto schade oploopt door hagel, storm, brand of diefstal dan zal de verzekeraar dit vergoeden. Ruitschade valt overigens ook onder deze dekking. Natuurlijk vergoedt het ook alles wat de WA optie vergoedt. De laatste optie van een autoverzekering is de allrisk autoverzekering. Dit biedt dezelfde dekking als de WA beperkt casco, maar vergoedt tevens schade aan jouw auto als je een aanrijding hebt gehad. Zelfs als je zelf schuld hebt aan deze botsing zal de verzekeraar betalen voor de schade.

Scooterverzekering

Ook als je in bezit bent van een scooter ben je wettelijk verplicht om hiervoor een verzekering af te sluiten. Net als bij een auto zijn er ook meerdere scooterverzekeringen. Hierbij heb je eigenlijk dezelfde opties als bij de autoverzekeringen, te weten WA, WA beperkt casco en allrisk. Daarnaast kan je ook aanvullende verzekeringen voor jouw scooter afsluiten, dit is dus niet wettelijk verplicht. Er zijn meerdere aanvullende opties waar je uit kunt kiezen, zoals verhaalrechtsbijstand, ongevallenverzekering opzittenden en schadeverzekering opzittenden. Zulke aanvullende verzekeringen kunnen handig zijn, voornamelijk de laatste twee opties. De ongevallenverzekering opzittenden zorgt er namelijk voor dat je gedekt bent als jij of een bijrijder invalide raakt of overlijdt door een ongeluk met de scooter. De schadeverzekering opzittenden biedt een vergoeding voor de schade die op is gelopen aan jou en jouw bezittingen.